Gezocht: Mohamed Abrini, chauffeur van Salah Abdeslam

kos
In het Belgisch onderzoek naar de aanslagen in Parijs zijn de speurders op zoek naar een tweede man, naast Salah Abdeslam. Het gaat om de 30-jarige Mohamed Abrini.

Abrini werd op 11 november, twee dagen voor de aanslagen in Parijs, omstreeks 19.00 uur samen met Salah Abdeslam gefilmd in een tankstation in Ressons. Dat ligt op de autosnelweg richting Parijs.

Mohamed Abrini zat aan het stuur van de Renault Clio die twee dagen later gebruikt werd bij het plegen van de aanslagen. Het is een van de drie wagens die gehuurd werden door Salah Abdeslam en zijn broer Brahim, die bij de aanslagen omkwam. De andere twee waren een VW Polo en een Seat Leon.

Gevaarlijk
Abrini is 1m75 lang en atletisch gebouwd. Hij heeft een getaande huid, bruine ogen, donker haar en een smal gelaat.

"De onderzoeksrechter heeft een Europees en internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen Abrini", zegt Eric Van Der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. "Hij wordt actief opgespoord door de Belgische en Franse politiediensten."

De man is gevaarlijk en gewapend. Er wordt aan iedereen die betrokkene opmerkt gevraagd om geen enkel persoonlijk initiatief te nemen en onmiddellijk de politie te verwittigen.

kos
kos