Particulieren kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van betalingsuitstel op hun woonkrediet, zo kondigt sectorfederatie Febelfin aan.
Volledig scherm
Particulieren kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van betalingsuitstel op hun woonkrediet, zo kondigt sectorfederatie Febelfin aan. © Shutterstock

Gezinnen kunnen vanaf 1 oktober 12 maanden betalingsuitstel op hun woonkrediet krijgen

De banksector heeft een steunregeling uitgewerkt voor particulieren en bedrijven die door de hoge energieprijzen kampen met betalingsproblemen. Particulieren kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van betalingsuitstel op hun woonkrediet, zo kondigt sectorfederatie Febelfin donderdag aan. Vanaf 19 september kunnen ze contact opnemen met hun bank om te zien of ze aan de voorwaarden voldoen. De maatregel gaat in op 1 oktober en geldt al zeker tot eind maart volgend jaar.

94 reacties

 • Jan Claessen

  3 maanden geleden
  Ik denk dat ze met een ander smoesje moeten afkomen. Als ik even door de commentaren scroll heeft het merendeel door dat dit een geschenkje is voor de banken en absoluut geen hulp voor "de mensen". Nog van die geniale ideeën De Croo? Want ik krijg hier bijna geen zuurstof meer door de slappe lach...
 • Stefanie van Dijk

  3 maanden geleden
  Dit is geen oplossing, dit is je probleem vooruit schuiven en de banken nog wat extra geld toesteken. Beste huurders lees de berekening van Roy Janssen maar eens door, een slimme huiseigenaar trapt hier niet in, jullie krijgen dan geen uitstel, maar dit uitstel is een slangenkuil
 • piet devlieger

  3 maanden geleden
  Krediet krijgen op de betaling van een krediet lijkt me echt wel niet gezond. Ik heb nog nooit geweten dat de banksector cadeau's gaf. Ik zou voorzichtig zijn.
 • Luc Hermans

  3 maanden geleden
  Wat heeft dit te maken met energiefactuur. Geef iedereen een jaar 1000 euro per maand korting op energiefactuur.
 • francky wygers

  3 maanden geleden
  Geloof er geen bal van. Ze zullen de voorwaarden wel steeds aanpassen aan wat hen zelf voordeel geeft. Banken hebben geen medelijden. Steeds vinden ze een uitvlucht. Voor de belastingen verdien ik te veel,voor de banken te weinig. Wat de ene een reden geeft om mij als alleenstaande te plukken,vind de andere een reden om mij niets te gunnen.
 1. Aantal klachten in stijgende lijn: De Bleeker eist meer transparantie van energieleveranciers

  Aantal klachten in stijgende lijn: De Bleeker eist meer transparan­tie van energiele­ve­ran­ciers

  Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) wil energieleveranciers dwingen om transparanter te zijn over hun voorschotten en tarieven. Ook moeten de opmaak van de eindfactuur en eventuele terugbetalingen sneller gebeuren. "Het is uit den boze dat de consument bank gaat spelen en renteloze leningen geeft aan energieleveranciers doordat hij maanden moet wachten op zijn terugbetaling", zegt De Bleeker. Sectorfederatie FEBEG laat alvast weten bereid te zijn tot overleg.
 2. Satellietbeelden tonen Oekraïne in het donker door ernstige stroompannes na Russische raketaanvallen

  Satelliet­beel­den tonen Oekraïne in het donker door ernstige stroompan­nes na Russische raketaan­val­len

  Satellietbeelden van het ruimteagentschap NASA tonen de zware impact van de Russische raketaanvallen op Oekraïne en de stroomtekorten die daarmee gepaard gaan. Terwijl alle andere Europese landen op de foto duidelijk verlicht zijn, bevindt Oekraïne zich letterlijk en figuurlijk in de duisternis. In het land zitten miljoenen gezinnen momenteel zonder elektriciteit doordat de energievoorzieningen er de voornaamste doelwitten van het Russische leger zijn.