Gezellig achter de buis: daar komt de winter

Samsung
Nu de buitentemperaturen volop zakken en de avonden steeds langer worden, is hét tv-seizoen bij uitstek opnieuw aangebroken. Met deze snelgids maak je een tv-avond in een handomdraai extra gezellig ...

Koude winteravonden: in Zweden weten ze er alles over. Na een lange werk- of schoolweek nestelt zowat de voltallige bevolking zich thuis in een gezelligheidsfenomeen dat fredags myskväll heet. Er bestaat geen letterlijke vertaling voor dat unieke weekendbegin. Al komt cocooning nog het dichtst in de buurt: opgaan in de gezelligheid van je woning, afgesloten van de buitenwereld en omringd door zaken en/of personen die je gelukkig maken.  

Welk medium is beter geschikt om 's avonds met bijpassende beelden, geluiden en muziek die gezelligheidssfeer extra te onderstrepen dan televisie? Gordijnen dicht, slippers aan, gaan zitten en compleet opgaan in een serie, speelfilm of tv-show. Voor veel mensen is dat meteen ook het ideale moment om de dagelijkse beslommeringen en besognes even van zich af te zetten. Alleen, met z'n twee of met het ganse gezin: sleep er een dekentje bij en de knusse winteravonden kunnen beginnen.

Zoek de best passende tv

Daarbij heb je uiteraard een tv-toestel nodig dat die huiselijke sfeer onderstreept en niet ondermijnt. Uiteraard dient het scherm uitgerust te zijn met de nieuwste technologieën, zodat er bij elke passage of scène de juiste hoeveelheid licht en beelddetails in de woonkamer stralen. Maar anderzijds moet het toestel zelf ook wat betreft vorm, design en looks passen bij je interieur, gedimde lichten, opgestoken kaarsen, knisperende haard of wat dies meer zij. Samsung heeft daar iets op gevonden. Met de Samsung TV Size Assistant: een unieke augmented reality-app - kun je voortaan bekijken hoe een bepaald toestel oogt in je interieur, nog voor je het in huis haalt.

In de app neemt de cameralens van je smartphone of tablet je woon- of slaapkamer in het vizier. Vervolgens kun je op het aanraakscherm van je mobiele apparaat verschillende tv-toestellen aan je interieurbeeld toevoegen; om te zien of ze passen, welke schermgrootte er ideaal is en op welke plaats je het toestel best opstelt. Bekijk zeker ook eens de nieuwe SERIF TV van Samsung, ontworpen door de broers Bouroullec: een scherm met unieke vormen dat niet verstopt dient te worden in een kast, maar een designmeubel op zich vormt.   

Vergeet ook deze zaken niet...

De gordijnen zijn dicht, de sfeerverlichting staat aan en de bijpassende tv en het dekentje zijn er helemaal klaar voor. Hoe kun je het nog gezelliger maken? Serveer wat snacks: popcorn, chips, nootjes of een dipsausje. Alles kan, zolang het maar binnen handbereik staat. Hetzelfde geldt voor drankjes: thee, warme chocolademelk of toch liever een wijntje? Trek ook comfortabele kledij aan of spring meteen in je pyjama. Vanzelfsprekend schakel je de deurbel en de telefoon uit, want bij cocooning wil je niet door niemand gestoord worden. En tot slot: kies de gepaste tv-content waar iedereen zich in kan vinden. Misschien vormt dat nog wel de grootste uitdaging... 

Bezoek het Discover blog om meer te ontdekken over Samsung.