Exclusief voor abonnees

Geveld door wereldklasse

Twitter CEV

De allereerste nederlaag van het seizoen kon Asse-Lennik op geen enkel moment vermijden. Het was duidelijk dat Rzeszow voor 10.000 enthousiaste supporters iets had goed te maken na enkele mindere prestaties in de Poolse competitie. En Asse-Lennik heeft het geweten als een wereldploeg echt gemotiveerd geraakt. Evenmin als reeksgenoten Lugano en Constanta geraakte het aan meer dan 21 punten. Nooit kwam de zege van de Poolse kampioenen in het gedrang.

Het begon al met een opslagenreeks naar 5-0 en 10-3. De in receptie geplaagde Pajotters mochten meteen de eerste set vergeten.

In de tweede set gaf Asse-Lennik wél de indruk dat het op dit topniveau kon wedijveren. Tot 13-12 deden de Brabanders aardig mee dankzij hogere opslagdruk, een goede Overbeeke en enkele bloks van Colson. Maar dan toonde Kurek zijn wereldklasse: opslagen, diagonale aanvallen en plaatsballen. Elk foutje van de bezoekers werd afgestraft. De Lennik-aanvallers geraakten niet meer voorbij het Rzeszow-blok: van 13-12 ging het naar 21-13, met tweede setwinst voor de Polen als gevolg.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis