Paardentrams, taxi's, voetgangers en ongeduldige automobilisten: New York is een uitdagende plek voor een zelfrijdende auto.
Volledig scherm
Paardentrams, taxi's, voetgangers en ongeduldige automobilisten: New York is een uitdagende plek voor een zelfrijdende auto. © Mobileye

Gevaarlijk of geniaal? ‘Robotauto’ stuurt zichzelf dwars door New York

Een robotauto van het Israëlische technologiebedrijf Mobileye heeft ruim veertig minuten lang zelfstandig door de straten van New York gereden. De praktijktest, waar volgens het concern “geen enkele menselijke interventie aan te pas kwam”, moet aantonen dat zelfrijdende voertuigen geen gevaar vormen voor het overige verkeer. De ‘autonome’ Ford haalde de eindstreep zonder schade.

8 reacties

 • patrick de smedt

  2 maanden geleden
  nog 10j en we rijden terug met paard en kar.!! want wie kan zich nu zo een auto permitteren.!!
 • Henri Demeer

  2 maanden geleden
  voorstoelen omdraaien en lekker met 4 een partijtje kaarten is de toekomst .
 • Dirk Delaere

  2 maanden geleden
  Meneer Lapiere, dat concept bestaat al, men noemt het openbaar vervoere en/of care-sharing. Beide lopen niet zo wild.
 • Koert Vynckier

  2 maanden geleden
  Het zal nog wel even duren eer dit dagdagelijkse realiteit wordt. Tijdens zwaar onweer gaan ze dit zelfstandig systeem nog niet getest hebben. Als dat allemaal veilig zou kunnen verlopen zonder dat de wagen gehackt kan worden dan zou het wel mooi zijn.
 • Werner Burgerhout

  2 maanden geleden
  Menselijke chauffeur's zijn veel gevaarlijker dan autonome wagens.
 1. Groot volksfeest langs WK-parcours in Leuven: Wijnpershelling werd al even na de middag afgesloten
  Play
  11

  Groot volksfeest langs WK-par­cours in Leuven: Wijnpers­hel­ling werd al even na de middag afgesloten

  Langs het WK-parcours in Leuven heeft zich een groot feest voltrokken. De Wijnpershelling, een van de belangrijkste hellingen in Leuven tijdens het WK wielrennen, moest zelfs worden afgesloten. Er konden geen extra supporters meer bij. Dat liet de lokale politie van Leuven weten. Ook op andere plekken van de stad, zoals het Ladeuzeplein en de Keizersberg, stroomde het volk massaal toe.
 2. “Cybercriminelen doen zich voor als mooie dames en vragen geld voor een medische operatie”: Dit zijn de vijf meest voorkomende vormen van oplichting via Instagram
  PREMIUM

  “Cybercri­mi­ne­len doen zich voor als mooie dames en vragen geld voor een medische operatie”: Dit zijn de vijf meest voorkomen­de vormen van oplichting via Instagram

  Instagram is met meer dan een miljard gebruikers per maand een van de populairste socialemedianetwerken ter wereld. Voor cybercriminelen vormt die massa aan gebruikers een geliefkoosd doelwit. Eddy Willems, expert cybersecurity bij securitybedrijf G DATA, geeft de vijf meest voorkomende vormen van oplichting via Instagram, met telkens zijn beste advies om de val te ontlopen.