Paardentrams, taxi's, voetgangers en ongeduldige automobilisten: New York is een uitdagende plek voor een zelfrijdende auto.
Volledig scherm
Paardentrams, taxi's, voetgangers en ongeduldige automobilisten: New York is een uitdagende plek voor een zelfrijdende auto. © Mobileye

Gevaarlijk of geniaal? ‘Robotauto’ stuurt zichzelf dwars door New York

Een robotauto van het Israëlische technologiebedrijf Mobileye heeft ruim veertig minuten lang zelfstandig door de straten van New York gereden. De praktijktest, waar volgens het concern “geen enkele menselijke interventie aan te pas kwam”, moet aantonen dat zelfrijdende voertuigen geen gevaar vormen voor het overige verkeer. De ‘autonome’ Ford haalde de eindstreep zonder schade.

8 reacties

 • patrick de smedt

  1 jaar geleden
  nog 10j en we rijden terug met paard en kar.!! want wie kan zich nu zo een auto permitteren.!!
 • Henri Demeer

  1 jaar geleden
  voorstoelen omdraaien en lekker met 4 een partijtje kaarten is de toekomst .
 • Dirk Delaere

  1 jaar geleden
  Meneer Lapiere, dat concept bestaat al, men noemt het openbaar vervoere en/of care-sharing. Beide lopen niet zo wild.
 • Koert Vynckier

  1 jaar geleden
  Het zal nog wel even duren eer dit dagdagelijkse realiteit wordt. Tijdens zwaar onweer gaan ze dit zelfstandig systeem nog niet getest hebben. Als dat allemaal veilig zou kunnen verlopen zonder dat de wagen gehackt kan worden dan zou het wel mooi zijn.
 • Werner Burgerhout

  1 jaar geleden
  Menselijke chauffeur's zijn veel gevaarlijker dan autonome wagens.
 1. Na ware ‘blame game’ wijst Kremlin schuldigen aan voor chaos bij mobilisatie
  24

  Na ware ‘blame game’ wijst Kremlin schuldigen aan voor chaos bij mobilisa­tie

  De gedeeltelijke militaire mobilisatie heeft tot chaos en grote onrust geleid bij de Russische bevolking. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat bij de autoriteiten in Moskou een zwartepietenspel is losgebarsten om de verantwoordelijkheid van zich af te schuiven. En de enige ‘echte’ schuldigen van die warboel heeft het Kremlin nu gevonden, zo meldt het gerespecteerde Institute for the Study of War (ISW).