De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock met zijn medewerkster Gina Coladangelo, met wie hij een affaire had.
Volledig scherm
De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock met zijn medewerkster Gina Coladangelo, met wie hij een affaire had. © AFP

Getrouwde Britse minister onder vuur over liefdesaffaire met medewerkster

De Britse minister van Gezondheid Matt Hancock (42) is vrijdag beschuldigd van overtreding van de coronaregels, nadat een tabloid onthuld had dat hij een verhouding had met een medewerkster die vorig jaar discreet als adviseur benoemd werd op zijn kabinet. De minister verontschuldigde zich voor de overtreding, maar sloot uit dat hij zou aftreden.

3 reacties

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  4 weken geleden
  Ach ja, een one-night-stand is toch geen misdaad?
 • willy cornille

  1 maand geleden
  Als je een politiek mandaat opneemt neem je ter zelfde tijd afstand van je privé. Een minister in functie beoefend deze 24 op 7 en niet van 9 to 5. Alle regels die gelden voor de bevolking gelden zéér zeker voor hen die ze bedachten. Als minister de lakens delen met een medewerker/ster of lobbyisten kan niet. Zij die wetten bedenken zijn ervan overtuigd dat deze niet van toepassing zijn op hen.
 • WILMA ULRIX

  1 maand geleden
  Als een minister -zonder te worden vervolgd- de coronaregels mag overtreden, dan mogen alle andere britten dat ook doen, lijkt me.
 1. Ex-topadviseur lekt WhatsAppberichten en brengt Boris Johnson opnieuw in verlegenheid: “Totally fucking hopeless”

  Ex-topadvi­seur lekt WhatsAppbe­rich­ten en brengt Boris Johnson opnieuw in verlegen­heid: “Totally fucking hopeless”

  Voormalige topadviseur Dominic Cummings heeft de Britse premier Boris Johnson opnieuw in een lastig parket gebracht. Hij lekte in een lange blogpost berichten uit WhatsAppgesprekken die hij met zijn voormalige baas had. Daarin omschreef Johnson zijn eigen minister van Volksgezondheid begin vorig jaar onder meer als “totally fucking hopeless”: een hopeloos figuur.