Geschorste Mertens ziet hoe ploegmaats Inter inblikken

Napoli heeft de ontgoocheling van maandag tegen Sassuolo (1-1) doorgespoeld met een klinkende zege tegen Inter Milaan. Dries Mertens, die geschorst vanuit de tribunes moest toekijken, zag hoe zijn teamgenoten al na vijf minuten de schaapjes op het droge hadden. Zielinski en Hamsik telden Inter meteen KO, Insigne dikte na rust nog aan tot de 3-0 eindstand.

Dries Mertens pakte maandag tegen Sassuolo zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moest daardoor vanavond de confrontatie met Inter missen. Gabbiadini verving de Rode Duivel diep in de spits. Coach Sarri maakte van de gelegenheid gebruik om meteen heel wat pionnen te wisselen. Chiriches, Strinic, Jorginho en Allan werden geslachtofferd waardoor Albiol, Ghoulam, Diawara en Zielinski mochten opdraven.

Die laatste bedankte al na twee minuten met een treffer. Luttele tellen later was Inter al helemaal uitgeteld. Hamsik, op assist van Zielinski, bleef oog in oog met doelman Handanovic kalm en maakte er 2-0 van. Beide ploegen maakten er een heerlijke pot voetbal van, gescoord werd er enkel nog na de pauze. Insigne met een heerlijke volley voor de 3-0 einstand.

Napoli nam de zesde plaats in de Italiaanse competitie over van Torino. De ploeg uit Napels heeft vijf punten minder dan koploper Juventus, dat morgen Atalanta ontvangt. Inter blijft op de achtste plek staan, zeven punten achter de Napolitanen. De club uit Milaan incasseerde de eerste nederlaag in eigen land sinds het ontslag van trainer Frank de Boer, begin november.