De nieuwe MacBook Air tijdens WWDC 2022
Volledig scherm
De nieuwe MacBook Air tijdens WWDC 2022 © AP

Gerucht: “Apple komt in 2023 met grotere MacBook Air en werkt aan nieuwe, compacte 12 inch laptop”

Apple brengt mogelijk in 2023 een MacBook Air uit met een scherm van 15 inch. Het gaat om een grotere versie van de onlangs aangekondigde MacBook Air met M2-processor. Daarnaast werkt het bedrijf naar verluidt aan een nieuwe, compacte laptop met 12 inch scherm, waarvan de specificaties nog onbekend zijn.

  1. Gedaan met talloze verschillende kabeltjes: over twee jaar één universele oplader voor telefoons en andere apparaten

    Gedaan met talloze verschil­len­de kabeltjes: over twee jaar één universele oplader voor telefoons en andere apparaten

    Nieuwe telefoons en andere apparaten moeten over ruim twee jaar kunnen worden opgeladen met een en dezelfde lader. USB-C-opladers worden dan de standaard in de Europese Unie, hebben onderhandelaars van de lidstaten en het Europees Parlement afgesproken. Ook laptops gaan daar onder vallen, al krijgen fabrikanten daarvoor wat meer tijd. En Apple-producten, ondanks het verzet van het Amerikaanse bedrijf.
  2. Geen iOS 16 voor iPhone 6s, 7 en SE, verstuurde berichten bewerken en nieuwe MacBook Air: dit onthouden we van WWDC 2022

    Geen iOS 16 voor iPhone 6s, 7 en SE, verstuurde berichten bewerken en nieuwe MacBook Air: dit onthouden we van WWDC 2022

    Dit najaar krijgen Apple-toestellen weer eens een resem nieuwigheden. Tijdens de Keynote van het Worldwide Developer Conference (WWDC) 2022 stelde het bedrijf iOS 16 voor, met onder andere het nieuwe vergrendelscherm voor iPhones. Daarnaast zullen Apple Watches meer kunnen op sportief vlak, wordt de iPad nog wat meer laptop en is er een nieuwe MacBook Air, die gebruik zal maken van het nieuwe macOS Ventura. Dit jaar zullen echt een aantal iPhones, Apple Watches en Macs géén update krijgen. Alle belangrijke aankondigingen hebben we in dit stuk voor je samengevat.