Gent wraakt Boucaut

Photo News
Het nieuws hing al in de lucht maar nu is het bevestigd: AA Gent zal scheidsrechter Alexandre Boucaut wraken nadat ze het bij de Buffalo's niet te spreken waren over de prestatie van de leidsman in de wedstrijd op Club Brugge (1-0 verlies).

Vooral het feit dat AA Gent geen strafschop kreeg na een duw van Stefano Denswil op Renato Neto zette kwaad bloed in de Arteveldestad. "Voor mij houdt het op, dit is er dik over", klonk het onder meer bij Hein Vanhaezebrouck. "Dat je de fase niet ziet, daar kan ik inkomen. Maar iedereen hoort de vierde ref duidelijk zeggen dat het penalty is. Boucaut hoort het, maar geeft dan toch geen strafschop. Dat kan niet, dit is schandalig. Dan ben je niet meer bezig met wat het voetbal aanbelangt", aldus de misnoegde coach na afloop.

Hij kreeg bijval van Gent-manager Michel Louwagie: "Een ervaren ref die zoiets meldt aan de ref van dienst, maar dan niet gevolgd wordt... Op den duur zou je aan alles beginnen twijfelen." Gisteren staken ze bij de Oost-Vlamingen de koppen bij elkaar, waarna beslist werd om Boucaut te wraken zodat de scheidsrechter een periode geen wedstrijden van de ploeg mag fluiten. Het is niet voor het eerst dat Gent zoiets doet, want in het verleden kende Tim Pots al een keertje hetzelfde lot als Boucaut.

Het statement vanop de website van AA Gent:

"Vandaag heeft KAA Gent scheidsrechter Boucaut officieel gewraakt. Onze club begrijpt dat iedereen zich kan vergissen en dat dus ook een scheidsrechter een foutieve inschatting kan maken tijdens een wedstrijd. Zo was er de duidelijke maar niet bestrafte overtreding op Renato Neto in de strafschopzone tijdens de wedstrijd Club Brugge - KAA Gent op 2 oktober. Nadien waren alle analisten en ex-scheidsrechters zoals de heren Verbist en Jeurissen het er over eens dat dit een strafschop was."

"Toch bleef scheidsrechter Boucaut de dag nadien in een kranteninterview expliciet volhouden dat hij de juiste beslissing had genomen door geen strafschop te fluiten. Voor KAA Gent was hiermee de maat vol. Daarom besliste de club om scheidsrechter Boucaut te wraken."