Exclusief voor abonnees

Gent snoept leider een puntje af

Geert Tresignie

Asse-Lennik blijft na tien speeldagen ongeslagen leider, maar betreurt na de vijfsetter tegen VDK Gent zijn eerste puntverlies. Verklaar de optater door de naweeën van de slopende partij twee dagen eerder in Champions League - "het zat nog in de benen", merkte Baetens op, decompressie of concentratieverlies,... Of Gent verweerde zich kranig en werd terecht beloond voor zijn overgave.

Twee dagen na de sterke prestatie tegen Lugano gunde coach Johan Devoghel zijn basisteam rust, op de eeuwige Sparidans en beide middenmannen na. Depestele, Baetens, Overbeeke en Andringa lieten het werk over aan het 'B-team'. En dat liep aanvankelijk lekker: 18-12 en 21-16 in de openingsset; 16-12 in set twee. Geen vuiltje aan de lucht. Al waren in de tweede set wel al signalen, toen Gent na 17-14 naderde tot 18-17, de verdienste van twee Nederlanders: hoofdaanvaller Ter Maat en middenman Dosset. Het zou niet bij deze eerste opflakkering blijven...

Gent won aan vertrouwen en toonde stilaan waarom het zijn plaats heeft in de play-offs met de beste zes. Ter Maat op dreef gaat hoog, mept hard en raak: hij werd over de vijf sets topschutter met 25 punten (23 op 52 = 44%; rendement winst- en verliespunten van +5). De felste tegenstand kwam van de Nederlandse middenman Dosset, die oversteeg zichzelf: 16 punten (12 op 16 = 75%; rendement +12). De libero, Jelle Nagels, bleef overeind en Tim Degruyter aan de pass stond pal, hij dreigde met listige opslagen en scoorde zowaar 8 punten. Bij Asse-Lennik ging het overwicht in rook op. Coach Devoghel zag zich genoodzaakt om stap na stap zijn basisspelers in te schuiven. De kentering volgde maar moeizaam en kostte tweemaal setverlies, ondanks de goede invalbeurt van Seppe Baetens en de 5 slotpunten van Colson in tiebreak. Dat eerste verliespunt na tien wedstrijden kwam aan bij de thuisploeg. "Het zal ons goed doen", merkte coach Devoghel schamper op. "Voetjes op de grond."

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis