Genk kent weinig problemen met Eupen en houdt voeling met top zes

Racing Genk heeft gedaan wat moest. In de eigen Luminus Arena hielden de Limburgers het tegen Eupen op een droge, maar verdiende 2-0 zege. De promovendus kon slechts in het begin van de tweede helft een vuist(je) maken. Te weinig om aanspraak te maken op meer. Door de zege blijft Genk de top zes in het vizier houden.

Goed voetbal, maar slechts een negende plek in het klassement. Peter Maes en de zijnen konden daar onmogelijk tevreden mee zijn. Met nog een lastige eindejaarsperiode voor de boeg moest er vandaag gewonnen worden van Eupen. De Limburgers begonnen aarzelend - getuige een foutje achterin van Colley - maar namen nadien over. Het hielp ook wel dat Diallo een voorzet van Bailey ongelukkig in eigen doel verwerkte. Van Crombrugge hield een paar keer stand, al moest hij zich gewonnen geven op de inzet van Pozuelo. Karelis trof nog de paal. Om maar te zeggen dat de 2-0 ruststand verdiend was.

Eupen kwam met een ander gelaat uit de kleedkamer en zorgde voor wat onrust in de Genkse defensie. Bizot écht aan het werk zetten, dat was echter te veel gevraagd. Racing Genk herstelde het evenwicht en toonde zich ook het meest gevaarlijk. Wéér stond de staak in de weg voor Karelis. De match bloedde dood, de steriele druk van Eupen leverde niets meer op.

Lees het verslag van onze man in de Luminus Arena op HLN SPORT PLUS! Proef nu vier weken lang voor twee euro!

BELGA
BELGA