CEO Jeff Bezos van Amazon.
Volledig scherm
CEO Jeff Bezos van Amazon. © AP

Geheime documenten onthullen hoeveel belastingen rijksten der aarde betalen (en het is niet veel)

Het is een goed bewaard geheim: hoeveel de allerrijksten der aarde nu precies betalen aan inkomstenbelastingen. ProPublica - een non-profit die aan onderzoeksjournalistiek doet en daarvoor al verscheidene Pulitzerprijzen in de wacht sleepte - kon de hand leggen op flink wat vertrouwelijke documenten van de Amerikaanse belastingdienst (IRS) en die geven een blik op de belastingaangiften van miljardairs als Jeff Bezos, Elon Musk en Warren Buffett. Spoiler: ze betalen weinig en soms zelfs helemaal niets.

17 reacties

 • Maryse Casier

  4 maanden geleden
  Mocht men rijk worden door te werken, rijken hadden het niet aan de armen overgelaten. Wie niet steelt of erft, werkt tot hij of zij sterft ... eerlijk duurt het langst ....
 • Tamsin Andersen

  4 maanden geleden
  En maar blijven proberen de gewone mensen schuldgevoelens aan te praten en zo geld afhandig te maken voor allerlei projecten en vzw’s die de zwakkeren in onze maatschappij er misschien heel eventjes bovenop helpen. Als het wereldwijd geregeld zou kunnen worden dat de superrijken een eerlijke bijdrage leveren, dan zou er voor veel meer zwakkeren een constante opvolging en verbetering mogelijk zijn.
 • Christian Elsoucht

  4 maanden geleden
  Is geen geheime informatie, is gewoon privé. Hoop dat mijn belastingaangifte ook niet in de krant komt.
 • Anne Van Duysen

  4 maanden geleden
  Dringend een grondige hervorming van de belasting nodig in USA. Hier kennen ze achterpoortjes, maar ginder staat de voordeur wagenwijd open.
 • willem merken

  4 maanden geleden
  Er zijn bedrijven die gespecialiseerd personeel aanwerven om alle achterpoortjes te zoeken om zo weinig mogelijk belasting te betalen.