Gehad met studeren? Zweinstein wacht op je in Polen

Youtube
Voor al diegenen die hun toelatingsbrief tot Zweinstein niet ontvangen hebben: niet getreurd, er is een nieuwe kans. Aan het 'Czocha-college voor Hekserij en Toverkunst' in Polen kan je nu enkele keren per jaar in de huid kruipen van leerling-tovenaar samen met 200 anderen. Dat bericht nieuwsplatform Mashable.

In de zevendelige Harry Potter-reeks van de schrijfster J.K. Rowling is Zweinstein de school waar Harry Potter en zijn vrienden leren hoe ze moeten toveren. Enkele Deense en Poolse fans van Harry Potter hebben nu in een Pools kasteel een gelijkaardig 'College voor Hekserij en Toverkunst' opgericht.

In het college word je ingedeeld in één van de vijf huizen: Durentius, Faust, Libussa, Molin en Sendivogius. Het drie jaar durende tovenaarsprogramma omvat in werkelijkheid slechts vier dagen. Je kan kiezen tussen verschillende studiepistes.

In november wist het tovenaarscollege 200 mensen uit elf verschillende landen aan te trekken. De volgende sessie vindt plaats van 16 tot 19 april 2015. Prijskaartje? Ruim 280 euro.