Geflopte restaurantbaas liet Silvio Aquino liquideren

kos
De opdrachtgever van de moord op maffioso Silvio Aquino is ontmaskerd. Zijn naam: Martino Trotta, ex-restaurant­uitbater en vermoedelijke cocaïnetrafikant  uit Maas­mechelen. De man zit al een week in de cel en zou ­bekentenissen hebben afgelegd.

Martino Trotta contacteerde vijf leden van een levens­gevaarlijke Bosnische misdaadclan, die de jongste Aquino in augustus vorig jaar doodschoten in Opglabbeek. Het is niet helemaal duidelijk of hij hen vroeg om Aquino te ­vermoorden dan wel om hem te ontvoeren en losgeld te eisen. Feit is dat de Aquino's en Trotta elkaar al langer ­kenden.

Volgens bronnen zaten ze eerder in dezelfde drugsdeal, die verkeerd afliep. Daardoor zou Trotta veel geld verloren hebben en ging zijn restaurant over de kop. Waarna hij op wraak zinde en zijn plannen vorige zomer ook effectief liet uitvoeren.

Sven Mary, advocaat van Silvio Aquino, spreekt tegen dat de moord het gevolg was van een mislukte drugstrafiek. "Trotta en mijn cliënt hebben nooit samen zakengedaan. Het Openbaar Ministerie dácht dat, maar het is nooit ­bewezen. Trotta was blijkbaar wel uit op het geld van Silvio. Hij wilde hem laten kidnappen, maar dat eindigde in een fatale schietpartij."

Het parket van Tongeren wilde gisteren enkel kwijt dat er "sinds vorige week een belangrijke wending in het moorddossier is", maar wilde de naam van de gearresteerde niet bevestigen.

MEER OVER TROTTA EN DE MOORD OP AQUINO LEEST U IN ONZE HLN PLUS-ZONE