belga
Volledig scherm
© belga

Geestelijke vader van Nero, Marc Sleen (93), overleden

UpdateVlaams striptekenaar Marc Sleen, de geestelijke vader van Nero, is overleden. Hij is 93 jaar geworden.

 1. "Marc Sleen is aangeschoven aan de grote wafelenbak. Smakelijk eten, Marc"
  Overlijden

  "Marc Sleen is aangescho­ven aan de grote wafelenbak. Smakelijk eten, Marc"

  Op sociale media regent het reacties na het nieuws van het overlijden van striptekenaar Marc Sleen (93). De traditionele wafelenbak, die aan het einde van elk Neroverhaal gehouden wordt, werd even typisch als Wiskes knipoog in Suske en Wiske, en zit diep in het hart van elke Belg. "Wafels zullen nooit meer hetzelfde zijn", "Hierboven houden ze de grootste wafelenbak ooit", klinkt het. Een greep uit de reacties op het overlijden van een gesmaakte volksheld:
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. "Ons land verliest een van zijn grootste striptekenaars"

  "Ons land verliest een van zijn grootste stripteke­naars"

  "Met Marc Sleen verliest ons land een van zijn grootste striptekenaars". Zo reageert Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) op het overlijden van de bekende striptekenaar. "Met zijn vele memorabele stripfiguren zorgde de geestelijke vader van Nero voor ontelbare knipoogjes, schaterlachen en amusement bij jong en oud, generaties lang en breed. In zijn strips vond Marc het medium par excellence om de Vlaamse gulle lach te verspreiden".