belga
Volledig scherm
© belga

Geestelijke vader van Nero, Marc Sleen (93), overleden

UpdateVlaams striptekenaar Marc Sleen, de geestelijke vader van Nero, is overleden. Hij is 93 jaar geworden.

 1. "Marc Sleen is aangeschoven aan de grote wafelenbak. Smakelijk eten, Marc"
  Overlijden

  "Marc Sleen is aangescho­ven aan de grote wafelenbak. Smakelijk eten, Marc"

  Op sociale media regent het reacties na het nieuws van het overlijden van striptekenaar Marc Sleen (93). De traditionele wafelenbak, die aan het einde van elk Neroverhaal gehouden wordt, werd even typisch als Wiskes knipoog in Suske en Wiske, en zit diep in het hart van elke Belg. "Wafels zullen nooit meer hetzelfde zijn", "Hierboven houden ze de grootste wafelenbak ooit", klinkt het. Een greep uit de reacties op het overlijden van een gesmaakte volksheld:
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 3. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 4. "Ons land verliest een van zijn grootste striptekenaars"

  "Ons land verliest een van zijn grootste stripteke­naars"

  "Met Marc Sleen verliest ons land een van zijn grootste striptekenaars". Zo reageert Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) op het overlijden van de bekende striptekenaar. "Met zijn vele memorabele stripfiguren zorgde de geestelijke vader van Nero voor ontelbare knipoogjes, schaterlachen en amusement bij jong en oud, generaties lang en breed. In zijn strips vond Marc het medium par excellence om de Vlaamse gulle lach te verspreiden".