Geen losse short, wel boerkini in Sunparks

kos
Zwemmen met een boerkini, een tweedelig badpak voor moslimvrouwen dat enkel handen, voeten en gezicht onbedekt laat, is toegelaten in de waterparken van Sunparks en Center Parcs. Een woordvoerder bevestigt dinsdag een bericht hierover van La Meuse. "Maar dit is al zowat drie jaar het geval, sinds de eerste boerkini's op de markt verschenen. Bovendien gaat het om slechts enkele bezoekers per jaar", klinkt het.

Dat lange shorts tot onder de knie dan weer niet toegelaten zijn, is volgens Sunparks logisch. "Loshangende kledij kan immers blijven haken op attracties en zorgt er ook voor dat het heel moeilijk wordt om een onderscheid te maken tussen reguliere straatkledij en zwemkledij. Dit omwille van hygiënische redenen, maar ritssluitingen en knopen kunnen ook badgasten kwetsen." De boerkini's moeten volledig uit synthetische badstof gemaakt zijn.

Dat andere badgasten aanstoot zouden nemen aan de boerkini's heeft Sunparks nog niet gemerkt. "In Frankrijk was er zo'n geval, maar tot nu toe hebben we van andere badgasten heel weinig reactie gekregen", luidt het. Sunparks benadrukt ook dat het aangezicht te alle tijde vrij moet blijven om veiligheidsredenen, zodat redders paniekreacties meteen kunnen herkennen.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels