Geen enkelband voor hacker die gratis vliegtickets bemachtigde

thinkstock
De 23-jarige Mechelaar die begin deze week werd aangehouden op verdenking van het hacken van websites van luchtvaartmaatschappijen, blijft in de cel. De raadkamer in Mechelen wilde de man vandaag onder elektronisch toezicht plaatsen, maar daartegen ging het parket in beroep. Binnen twee weken wordt de zaak opnieuw behandeld. De man wordt beschuldigd van informaticafraude en externe hacking, hij riskeert een celstraf van maximaal 5 jaar en 100.000 euro.

De man zou de websites van onder meer Brussels Airlines en American Airlines hebben gehackt met als doel gratis vliegtickets voor zichzelf te bemachtigen. Of hij deze tickets ook effectief gebruikt heeft en over hoeveel gratis reisjes het zou gaan, is niet geweten. De man is echter niet aan zijn proefstuk toe: als minderjarige hackte hij de website van bioscoopcomplex Utopolis (nu UGC) voor gratis filmtickets, en eind deze maand verschijnt hij voor hackingpraktijken voor de correctionele rechtbank in Mechelen, in een dossier waarin Lufthansa zich burgerlijke partij stelde.

Doordat het parket in beroep ging, blijft de man minstens nog twee weken in de cel. Dan zal de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen zich opnieuw over de zaak moeten buigen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Boeykens

    Men merkt weer dat het hier gaat over een groot gevaar voor de samenleving. Justitie heeft gelijk hij moet het gevang in. Een moordenaar is toch minder gevaarlijk laten we die onmiddellijk vrij.

  • Jan Maarten

    Belachelijk, als die man dat kan kunnen vijandige landen dat ook. Geef die man een job bij defentie !