Geen certificaat in CovidSafe-app voor wie booster in buitenland haalt
Belgen die in het buitenland een boosterprik gaan halen, zullen geen vaccinatiecertificaat in hun CovidSafe-app zien verschijnen. “Daarvoor moet je eerst langs de huisarts”, waarschuwt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dat schrijft Het Belang Van Limburg dinsdag.
In heel wat Duitse grensgemeenten, zoals Aken, Essen en Duisbug, kunnen alle EU-burgers zonder afspraak terecht voor een boosterprik. De voorbije dagen staken ook heel wat Belgen de Duitse grens over, om zo de wachtrij in ons land te omzeilen.
Maar in de Belgische CovidSafe-app wordt die boosterprik niet automatisch ingeladen. Wie in Duitsland zijn booster haalt, moet dus de Duitse tegenhanger van onze CovidSafe-app gebruiken. “Op zich vormt dat geen probleem, want het vaccinatiecertificaat is geldig in heel Europa”, zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Een geldig certificaat in de Duitse app zal ook in België groen scannen bij een CST-controle.”
Om de Duitse booster toch in onze CovidSafe-app te laten verschijnen, moeten mensen met het Duitse certificaat naar de huisarts, die dan handmatig kan aangeven dat de patiënt gevaccineerd is.
Zorg en Gezondheid raadt het boostershoppen in Duitsland niet expliciet af, maar wil er ook geen reclame voor maken. “Geprikt is geprikt. Zich laten vaccineren is altijd een goede zaak, dat kunnen we mensen moeilijk ontraden.”
Lees al het nieuws over het coronavirus in dit dossier.
Bekijk ook:
Lees ook:
Cultuursector zit samen met Vandenbroucke: “Ons doel? Een snelle heropstart op volle capaciteit” (+)
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Independer
Tot wel 500 euro duurder: waarom kost het meer om een cabrio te verzekeren? En hoe druk je tóch de prijs?
-
PREMIUM
Familie intussen al maand afgesloten van de openbare weg: “Onze boodschappen moeten we met een kruiwagen naar ons huis vervoeren”
Een poort aan de ene kant, een greppel aan de andere. De familie Geys uit Sint-Antonius Zoersel is intussen al een maand afgesneden van de openbare weg door een burentwist. Zelfs hun wagens krijgen ze niet meer van hun eigendom. Met een eigen website willen ze meer ruchtbaarheid geven aan hun verhaal, maar een oplossing blijkt nog niet voor morgen.Zoersel -
Spaargids.be
Deze ziekenfondsen betalen zelfs je zonnebril op sterkte terug
Heb je als volwassene een bril of lenzen op sterkte nodig? Vergeet dan niet om bij je ziekenfonds aan te kloppen, want dat betaalt een deel van je aankoop terug. Soms zelfs als het over een zonnebril op sterkte gaat. Spaargids.be bezorgt een overzicht van de actuele vergoedingen. -
-
FILM
STREAMINGTIP. ‘Love to Love You, Donna Summer’: intiem portret van discokoningin
-
PREMIUM19
Oprichters van cryptobank Bit4You nadat ze 13 miljoen aan munten bevroren: “Spijt? Wij nemen onze verantwoordelijkheid, wat wil u nog meer?”
Bijna een maand nadat kapseizend cryptoplatform Bit4You zo’n 13 miljoen euro van zijn klanten bevroor, spreken de oprichters voor het eerst. Waarom die radiostilte? Vonden ze het niet misleidend om als Belgisch bedrijf cryptomunten op te slaan in Estland? En zien de gedupeerden ooit hun geld nog terug? “Natuurlijk begrijp ik dat zij boos zijn. Ik kan zelf ook niet meer aan mijn cryptomunten, en ik ben hun grootste klant.” -
Royalty
KIJK. Ook koningin Mathilde is van de partij tijdens de 20 km door Brussel
Zo’n 40.000 deelnemers stonden zondagochtend aan de start van de 20 kilometer door Brussel. Onder hen ook koningin Mathilde. Zij legt de tocht door de Belgische hoofdstad al wandelend af. Bovendien loopt ook prins Emmanuel (17) mee, bericht het Belgische koningshuis in een tweet. -
PREMIUM
Vrienden van Olivier Vandecasteele na vrijlating: “Hij liep diagonalen op gevangeniskoer van 3 op 5 meter om zijn conditie te onderhouden, tot wel 20 kilometer”