De algemene mondmaskerplicht in Brussel gaat op de schop.
Volledig scherm
De algemene mondmaskerplicht in Brussel gaat op de schop. © Marc Baert

Geen algemene mondmaskerplicht meer in Brussel vanaf 9 juni

Brussels GewestVanaf komende woensdag 9 juni is het niet langer algemeen verplicht om in Brussel een mondmasker te dragen. Dat heeft de Brusselse Gewestelijke Veiligheidsraad maandag beslist.

14 reacties

 • Frans Vanisterbecq

  2 weken geleden
  In Halle moet je in acht straten eenmondmasker dragen, ook al loopt er haast niemand rond !
 • marc Deglin

  2 weken geleden
  welkom in het land met 3 verschillende wetten.
 • Ken Grootjans

  2 weken geleden
  Bij ons mag die enkel af in 't café en restaurant.
 • Denny Nuyts

  2 weken geleden
  Ook goed gek daar in Brussel. Nu nog mondmaskers opleggen overal in de buitenlucht. Wat bezielt de machthebbers daar om dat een 'goed idee' te vinden? In Nederland zie je buiten nergens een mondmasker en hoop dat dat gauw in Vlaanderen ook zo wordt. Dat is de enige normale houding.
 • Malou Doumen

  2 weken geleden
  ...maar de woonzorgcentra blijven verder gesloten voor familie!
 1. In het Ter Kamerenbos of de Nieuwstraat, mondmaskers zijn al 7 maanden verplicht op hele Brusselse grondgebied: “Brussel vindt de juiste balans maar niet”
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  In het Ter Kamerenbos of de Nieuwstraat, mondmas­kers zijn al 7 maanden verplicht op hele Brusselse grondge­bied: “Brussel vindt de juiste balans maar niet”

  In Parijs mogen ze waarschijnlijk eind juni af, in Amsterdam moet je ze enkel in binnenruimten dragen, in Berlijn en Antwerpen zijn ze enkel vereist op drukke plekken, maar in onze hoofdstad zijn ze al sinds 26 oktober overal verplicht: de mondmaskers. Op elke plek in de Brusselse openbare ruimte moeten ze netjes mond en neus bedekken, van in het Laarbeekbos tot de Nieuwstraat, van het Ter Kamerenbos tot op de Louizalaan.