REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Gasleiding Nord Stream 1 blijft dicht wegens “olielek”: “Geen impact voor bevoorrading van België”

UpdateDe gaspijpleiding Nord Stream 1 zal vandaag niet heropstarten na afronding van onderhoud. Er is een olielek ontdekt, waardoor er geen gas door de leiding zal stromen richting Europa, zegt het Russische staatsconcern Gazprom. Fabrikant Siemens zegt echter dat dit geen reden is om de levering te stoppen. Ook de Europese Commissie vindt dat Gazprom de gaslevering onder “valse voorwendselen” tegenhoudt. Het voorlopig niet heropstarten van Nord Stream 1 zou echter geen impact hebben voor de bevoorrading van België volgens het kabinet van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Wagner rekruteert nu zelfs misdadigers in Afrika voor oorlog in Oekraïne
  22

  Wagner rekruteert nu zelfs misdadi­gers in Afrika voor oorlog in Oekraïne

  De Russische invasie van Oekraïne loopt niet zoals gepland. Uit alle hoeken van Rusland worden gemobiliseerden naar het front gebracht. En de beruchte praktijk om gevangenen te ronselen, krijgt nu zelfs een internationale dimensie. De Russische paramilitaire groep Wagner rekruteert misdadigers in de Centraal-Afrikaanse Republiek voor de oorlog in Oekraïne. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite ‘The Daily Beast’.