Archieffoto van lng-tanker in de haven van Malta.
Volledig scherm
Archieffoto van lng-tanker in de haven van Malta. © Getty Images

“Gas besparen in Europa cruciaal komende winter om lege opslagplaatsen te voorkomen”

EnergiecrisisBesparingen op het gasverbruik zijn komende winter cruciaal in de Europese Unie, om te voorkomen dat de opslagplaatsen leeg raken en er tekorten zouden kunnen optreden. Dat zegt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een rapport.

10 reacties

 • yves power

  2 maanden geleden
  En wat ga je dan doen, je huis laten onderkomen en andere kosten krijgen omdat je huis niet genoeg verwarmd word, wacht maar af, wat te hard vriezen en boem de waterellende kan beginnen
 • Alexis De Kocker

  2 maanden geleden
  Wij besparen meer dan genoemde 10%, niet omdat het leuk is, wel omdat we dergelijke hoge prijzen niet kunnen betalen. Met dank aan Europa.
 • Jelle Vanstraelen

  2 maanden geleden
  Vorige winter lag het verbruik in België al 20% lager. Dit jaar zal dat nog meer zijn, aangezien meerdere grote bedrijven de productie stilleggen.
 • Paul Geerts

  2 maanden geleden
  Neen, het marginal pricing mechanisme hervormen is de beste manier om én de prijzen naar beneden te brengen én voldoende voorraad te hebben.
 • Yasper Raes

  2 maanden geleden
  Hoezo? Gingen de amerkaanders niet alles oplossen met extra aanvoer? Grote mond en iedereen voor hun kar spannen zolang (of is “zodat” een betere woordkeuze?) het maar ver van hun wegblijft.