Fransman breekt wereldrecord hoverboard met vlucht van 2 km

Voor de kust van Sausset-les-Pins, in Zuid-Frankrijk, heeft de Fransman Franky Zapata zaterdag met een tripje van twee kilometer het wereldrecord hoverboard gebroken.

Het Guinnes World Records meldt op zijn website dat de 37-jarige Zapata 2,2 km aflegde, op een hoogte van 50 meter boven het wateroppervlak. Een afgevaardigde van Guinness Wordl Records was ter plaatse en stelde vast dat de vlucht van de Fransman het vorige record brak. Dat zette de Canadees Catlin Alexandru Duru eerder dit jaar met een vlucht van 275,9 meter op zijn naam.

"Dit moet je ooit eens meemaken. Ik open mijn armen omdat ik zo mijn bewegingen kan controleren. Je spreidt je vingers en je voelt de wind erdoor blazen en je hebt niets onder je voeten. Het is moeilijk te omschrijven", zo reageerde Zapata, een jetskikampioen.

Het toestel waarmee hij zijn record vestigde, een Flyboard Air, ontwikkelde hij zelf met zijn bedrijf Zapata Racing. Volgens dat bedrijf kan het toestel tot tien minuten in de lucht blijven en haalt het een topsnelheid van 150 per uur.

Het is niet het eerste record dat Zapata achter zijn naam mag zetten. Eerder vestigde hij een record door 26 achterwaartse salto's in één minuut te maken met een jetpack.

REUTERS
REUTERS