Een fles Burdi W. kost 34 euro.
Volledig scherm
Een fles Burdi W. kost 34 euro. © RV

Franse wijnmaker lanceert bordeaux met cannabis

Een wijnmaker in de streek Bordeaux heeft een primeur gelanceerd waarbij wijn is gemengd met een stof uit cannabis. Volgens initiatiefnemer Raphaël De Pablo gaat het om een feestelijke aperitiefwijn die het klassieke effect van alcohol handhaaft, maar waar “een ontspannend en rustgevend effect” aan is toegevoegd.

0 reacties

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Van therapieën met drugs tot advies op basis van je DNA: deze gezondheidstrends zien we in 2021 volgens trendwatcher Herman Konings
  PREMIUM

  Van therapieën met drugs tot advies op basis van je DNA: deze gezond­heids­trends zien we in 2021 volgens trendwat­cher Herman Konings

  Covid-19 is niet alleen een immense medische uitdaging. Het werkt ook als een vergrootglas om naar onze eigen gezondheid te kijken. En daar zijn een reeks nieuwe trends uit voortgevloeid, zegt trendwatcher Herman Konings. Hij voorspelt dat we massaal aan clean eating doen, veel sneller naar de psycholoog stappen, dat we luisteren naar persoonlijk advies op basis van ons DNA, en nog zo veel meer. “Een healthy lichaam is superbelangrijk, en we beseffen dat we dat zelf in de hand hebben.”
 3. Cannabisolie: een legale pijnbestrijder of een dure placebo?: “Het mag in principe alleen worden verkocht om ‘op de schouw te zetten’”
  PREMIUM

  Cannabiso­lie: een legale pijnbe­strij­der of een dure placebo?: “Het mag in principe alleen worden verkocht om ‘op de schouw te zetten’”

  Misschien botste jij online ook al op advertenties voor producten op basis van cannabisolie, of kwam je al een winkel tegen die ze verkoopt. Heeft cannabisolie echt een medische werking of brengt het ons alleen maar in een ontspannende roes? Wat is het verschil met ‘echte’ cannabis? Toxicoloog Christophe Stove (UGent) over de zin en onzin van cannabisolie.