Franse tiener verlamd aan hand na blikseminslag op gsm

Het onweer van vorige week vrijdag sloeg hard toe in de Frans-Belgische grensgemeente Escaudain.
EPA Het onweer van vorige week vrijdag sloeg hard toe in de Frans-Belgische grensgemeente Escaudain.
Vorige week vrijdag is de bliksem ingeslagen op de gsm van een tienerjongen in de Frans-Belgische grensgemeente Escaudain. Zijn hand raakte daarbij deels verlamd, zo meldt de krant La Voix du Nord.

De storm die vrijdag na een tropisch hete dag ook in ons land voor schade zorgde, was bijzonder hevig in Escaudain. In twee straten beleefden de inwoners de schrik van hun leven. De bliksem sloeg er in op meerdere antennes. Elektriciteitskasten vatten vuur, elektrische apparaten werden vernield.

Een jongeman, Anthony, gebruikte zijn gsm toen de bliksem insloeg. Hij zat in de zetel terwijl zijn toestel aan het opladen was.

Via stopcontact
"De voordeur sloeg open, we hoorden een ontploffing en zagen een vuurbal ons huis binnenkomen". De bliksem is volgens de krant via het stopcontact gekomen waar de gsm aan hing en heeft de hand verlamd van de jongeman, die gelukkig zijn gsm nog kon loslaten.

"Hij zei dat zijn hand brandde, hij voelde er vonken in", verklaart zijn moeder. Anthony werd naar het ziekenhuis in Valenciennes gebracht, waar hij 24 uren in observatie bleef. Hij heeft momenteel geen gevoel meer in zijn hand, "behalve een koudegevoel", en hij kan nog slechts twee vingers bewegen.