De Saoedi-Arabische kroonprins Mohammed Ben Salman ontvangt de Franse president Emmanuel Macron in Jeddah.
Volledig scherm
De Saoedi-Arabische kroonprins Mohammed Ben Salman ontvangt de Franse president Emmanuel Macron in Jeddah. © Photo News

Franse president en Saoedische prins samen achter regeling crisis tussen Beiroet en Riyad

De Franse president Emmanuel Macron en de Saoedisch kroonprins Mohammed Ben Salman hebben samen naar de Libanese premier Najib Mikati gebeld om een oplossing te vinden voor de crisis tussen Beiroet en Riyad, zo heeft Macron zaterdag in Jeddah gezegd.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Britse premier Johnson door topambtenaar ondervraagd over lockdownfeestjes

  Britse premier Johnson door topambte­naar onder­vraagd over lockdown­feest­jes

  De Britse premier Boris Johnson is door topambtenaar Sue Gray ondervraagd over de onthullingen over illegale borrels door zijn medewerkers tijdens de coronalockdowns, meldt de Britse krant The Telegraph. Gray is aangesteld om onderzoek te doen naar de mogelijke overtredingen van de coronaregels door Johnson en zijn entourage. Volgens The Telegraph heeft Johnson de topambtenaar geïnformeerd over de mate waarin hij op de hoogte was van de feestjes en borrels. Mogelijk zal Gray komende week over haar bevindingen rapporteren.