De Franse premier Elisabeth Borne.
Volledig scherm
De Franse premier Elisabeth Borne. © AP

Franse premier waarschuwt bedrijven voor rantsoenering energie

De Franse premier Elisabeth Borne heeft bedrijven gewaarschuwd dat er mogelijk een rantsoenering van energie kan zijn komende winter als gevolg van de Europese energiecrisis. Ze roept het Franse bedrijfsleven dan ook op zoveel mogelijk energie te besparen.

6 reacties

 • Angelo ledda

  5 maanden geleden
  hier zal dat niet nodig zijn... Belgische bedrijven hebben recordwinsten laten optekenen lieten ze een paar maand geleden publiceren ...zij hebben een ferm appeltje voor de dorst ...
 • Christine Laevers

  5 maanden geleden
  Er zullen ondernemingen sneuvelen en/of hun productie moeten minderen en hun personeel technisch werkloos moeten maken maar de mensen hier zijn ondernemend en creatief. De burgemeesters trouwens ook.
 • Dirk BERX

  5 maanden geleden
  En dat voor de tweede grootste kernmacht van de wereld, met 58 kerncentrales in werking, en zonder Groen en Tinne Van Der Straeten in hun regering !
 • Philip De Moor

  5 maanden geleden
  Met het Europees vlagje in de achtergrond
 • wim rooyakkers

  5 maanden geleden
  In maart werd nog gezegd met de hand op het hart,veel zullen we er niet van merken die we opleggen tegen Rusland, Rusland lacht in zijn vuistje,via de achterdeur komt China en India, en nog een paar landen de spullen brengen, die eerst uit de EU kwamen.
 1. Onze opinie. “Er zijn twee uitwegen uit de energiecrisis. Een pijnlijke, en een héél pijnlijke”
  PREMIUM

  Onze opinie. “Er zijn twee uitwegen uit de energiecri­sis. Een pijnlijke, en een héél pijnlijke”

  Pijn is niet leuk. Maar als die onvermijdelijk is, kies je nog steeds beter zelf hoe en waar je die voelt. Zoals je bij een coronaprik mag kiezen of de spuit — en de stijfheid de dag erna — in je rechter- of linkerarm gaat. Zo is het ook met deze energiecrisis, waarschuwen bijna alle experts. Ofwel besparen we zelf heel drastisch, ofwel stijgen de prijzen nog zo astronomisch verder dat we ze gewoon niet meer kunnen betalen. De grote vraag: durven partijen ook die boodschap te brengen op het Overlegcomité?
 2. Poetin op hoge hakken tijdens bezoek aan universiteit - Is het wel de echte?

  Poetin op hoge hakken tijdens bezoek aan universi­teit - Is het wel de echte?

  De Russische president Vladimir Poetin bracht woensdag een bezoek aan de Lomonosov-universiteit in Moskou. Op foto’s is duidelijk te zien dat hij hakken draagt en dat ging op sociale media niet onopgemerkt voorbij. Sommige twitteraars spotten ermee dat de man zo onzeker is over zijn lengte dat hij kiest voor hakken. Anderen vragen zich af of het hier geen kleinere dubbelganger van de Russische president betreft.