Franse minister van Buitenlandse Zaken: "Nog geen aanwijzing over oorzaken van crash"

De Franse minister van Buitenlandse Zaken zegt dat er nog niets geweten is over de oorzaak van de crash.
AP De Franse minister van Buitenlandse Zaken zegt dat er nog niets geweten is over de oorzaak van de crash.
Er is "absoluut geen enkele aanwijzing over de oorzaken" van de crash van het vliegtuig van EgyptAir voorhanden. Dat zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Marc Ayrault, op France 2. De Egyptische autoriteiten maakten gewag van een mogelijke terreurdaad.

Ayrault kondigde ook aan dat hij morgen onder meer de families van passagiers zal ontvangen, "om het maximum aan informatie te geven in alle transparantie", over de verdwijning van de Airbus A320, met 66 mensen aan boord. Onder de passagiers waren 30 Egyptenaren en 15 Franse burgers, en ook 1 Belg.

"Alle hypotheses worden onderzocht, maar geen enkele wordt vooropgeschoven, want we hebben absoluut geen enkele aanwijzing over de oorzaken", aldus Ayrault. "We zoeken wrakstukken van het vliegtuig. Frankrijk draagt bij met Egypte, Griekenland en andere landen. Een vliegtuig is al ter plaatse, een ander zal komen", zei hij.

De Egyptische minister van Burgerluchtvaart oordeelde gisteren dat de waarschijnlijkheid van een terreurdaad "groter" is dan die van een technisch falen. Ayrault riep echter opnieuw op tot voorzichtigheid.

Volgens de minister is er sprake van een "volledige samenwerking" tussen Egypte en Frankrijk. Het toestel was op weg van Parijs naar Caïro, toen het in de nacht van woensdag op donderdag van de radar verdween.

REUTERS