De Franse premier Jean Castex
Volledig scherm
De Franse premier Jean Castex © REUTERS

Frankrijk weert personenvervoer uit Verenigd Koninkrijk - Experten werken aan Plan C als "Britse variant zich bij ons zou verspreiden”

De coronacijfers blijven in ons land dalen, er zijn gemiddeld 1.620 nieuwe besmettingen en 130 hospitalisaties per dag. Toch zal dat hoogstwaarschijnlijk niet genoeg zijn voor versoepelingen. Morgen vindt een nieuwe vergadering van het Overlegcomité plaats, waarbij ook de regio’s mee aanschuiven. Herlees hier alle ontwikkelingen over het coronavirus van donderdag 7 januari.

29 reacties

 • Junior Jansen

  3 maanden geleden
  Ik vind het zeer goed dat de coronacijfers nog steeds aan het dalen zijn, want ik ken mensen die door corona in het ziekenhuis hebben gelegen. Dit is iets dat niemand wil hebben. Ik vind het wel jammer dat de versoepelingen nog niet verminderd worden, omdat we nog steeds gewoon thuis zitten en veel vrienden en familie niet kunnen zien.
 • Junior Jansen

  3 maanden geleden
  We kunnen ook blij zijn dat het vaccine is goed gekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap zodat er uiteindelijk misschien wel versoepelingen zijn. Ze hebben al iemand ingeënt met het vaccin. Ze zijn ook van plan om de dokters in ziekenhuizen het vaccin te geven. Ik vind het wel jammer dat ze het vaccin maar hebben kunnen kopen voor 20% van Europa. Hopelijk is het virus snel weg
 • Ilse Vanlommel

  4 maanden geleden
  700 toegediende vaccinatiedosissen?voor eigen bevolking?Met een vaccin dat nota bene op nog geen 20 km van Brussel ligt.maar ja moeten toch naam maken in buitenland. Dit is Belgisch!! Zijn weer bij haastigsten zoals altijd. De rest van de bevolking zal het met den "overschot" dan wel stellen zeker.
 • Jan Schrauwen

  4 maanden geleden
  Het is al duidelijk dat er meer besmettingen zijn, zeker dank zij de reizigers zoals blijkt, waarvan er een aantal niet in quarantaine zijn en waarvan er kinderen naar school gaan. Kunnen we het het virus nog gemakkelijker maken ? En de brave Belg hij ploeterde voort, streefcijfers halen? Op deze manier niet.
 • david mampaey

  4 maanden geleden
  Plan A is dat de cijfers blijven verbeteren. Op dit ogenblik evolueren alle coronacijfers in ons land nog steeds in de goede richting. Indien de cijfers opnieuw zouden verslechteren, dan leggen de experts "Plan B" op tafel, met een mogelijke verlenging van de krokusvakantie in de vorm van een week afstandsonderwijs.
 1. Indiase hindoe’s smeren zich in met koeienmest tegen corona, artsen waarschuwen dat het niet helpt
  9

  Indiase hindoe’s smeren zich in met koeienmest tegen corona, artsen waarschu­wen dat het niet helpt

  Artsen in India waarschuwen dat de uitwerpselen van de koe niet tegen het coronavirus helpen. Daar is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor en het gebruik ervan zou alleen maar bijdragen aan de verspreiding van allerlei ziekten. De oproep is het gevolg van de praktijk van sommige hindoes in de westelijke deelstaat Gujarat om zich in te smeren met koeienmest, aldus Indiase media. Ze menen dat dit ze weerbaar maakt tegen Covid-19.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op