Macron hield een toespraak na een videogesprek met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz.
Volledig scherm
Macron hield een toespraak na een videogesprek met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. © AP

Frankrijk staat klaar om Duitsland gas te leveren

Frankrijk staat klaar om Duitsland gas te leveren deze winter, mocht dat nodig zijn. Volgens de Franse president Emmanuel Macron gaat zijn land de verbindingen met Duitsland snel afmaken. De stap zou Duitsland in staat stellen meer stroom te produceren en ook meer stroom aan Frankrijk te leveren tijdens piekuren, zei Macron na een videogesprek met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz.

7 reacties

 • Christine Laevers

  3 maanden geleden
  Het lijkt onbegrijpelijk maar het klopt en het is zinvol. Een hele technische uitleg, gebaseerd grotendeels op wie hoeveel nodig heeft en slimme uitwisselingen. Solidariteit en samenwerking, geven en nemen. Het embargo op invoer Russische olie gaat in eind december. De enige die verliest de komende maanden is het Kremlin dat zich aan het opvreten is en uitverkoop moet doen aan bv de Taliban die geen geld hebben om te betalen.
 • Luke Vincke

  3 maanden geleden
  Ja, gas dat via omwegen uit Rusland komt. Europa koopt nog altijd gretig Russisch gas en olie op internationale markten maar een stuk duurder door de tussenpersonen. Over huichelen gesproken.
 • eric meers

  3 maanden geleden
  Duitsland heeft voldoende voorraad gas voor 80 dagen , België amper voor 8 dagen zie niet in waarom Frankrijk Duitsland moet gaan helpen ?
 • Ives Ameel

  3 maanden geleden
  Hebben die nu plots een gasbel gevonden de Fransen betalen zich nu al gek aan gas en tekorten dreigen en dan komt die met zoiets af.
 • pascal de bruycker

  3 maanden geleden
  Toch iemand met nog gezond verstand !
 1. Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”
  7

  Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement stevige kritiek gegeven op haar collega-minister van Landbouw Jo Brouns. Volgens Demir haar heeft de CD&V’er een nieuw Vlaams plan voor de omzetting van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ingediend bij de Europese Commissie zonder haar daarbij te betrekken en zonder het dossier eerst te bespreken in de regering. “Als ik dat zou doen in het stikstofdossier, dan zou het kot te klein zijn”, aldus Demir in antwoord op een vraag van Groen-parlementslid Mieke Schauvliege.