Archiefbeeld. Frans president Emmanuel Macron en de Australische premier Scott Morrison bezoeken een duikboot in de 
 haven van Sydney.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Frans president Emmanuel Macron en de Australische premier Scott Morrison bezoeken een duikboot in de haven van Sydney. © Photo News

Frankrijk: relaties binnen NAVO onder druk na duikbootaffaire

Na het misgelopen duikbootcontract met Australië komen de relaties binnen het militaire bondgenootschap van de NAVO volgens Frankrijk onder druk te staan. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian zaterdagavond op tv-zender France 2 gezegd. Australië pareert zondag de kritiek.

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. België blokkeerde al 3,5 miljard euro aan Russische tegoeden

  België blokkeerde al 3,5 miljard euro aan Russische tegoeden

  België heeft al 3,5 miljard euro aan tegoeden van Russische oligarchen en entiteiten geblokkeerd in het kader van de Europese sancties die aangenomen zijn naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne. Dat blijkt uit een overzicht van de Europese Commissie waar het Franse persbureau AFP de hand op heeft kunnen leggen. Alles samen blokkeerden de 27 lidstaten al 18,9 miljard euro aan Russisch geld, maar geen enkel land meer dan België.