Minister van Volksgezondheid Olivier Véran
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Olivier Véran © EPA

Frankrijk plant grote vaccinatiecampagne voor scholieren

Frankrijk wil na het einde van de zomervakantie zo snel en zo veel mogelijk leerlingen in middelbare scholen vaccineren tegen het coronavirus. Minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer en minister van Volksgezondheid Olivier Véran deden de grootschalige vaccinatiecampagne woensdag uit de doeken.

2 reacties

 • Jozef Vermeulen

  2 maanden geleden
  Er blijft niets meer over van "Liberté, égalité, fraternité".
 • luc vlemincx

  2 maanden geleden
  Coronacertificaat bij horeca en winkels dat is zware discriminatie en schending van de mensenrechten. Mogen de mensen niet meer eten of drinken, waar is de democratie in Frankrijk. De mensen onrechtstreeks verplichten om zich te laten vaccineren met alle risico's kan niet.
 1. Interfederale werkgroep neemt regelgeving rond e-steps onder de loep
  3

  Interfede­ra­le werkgroep neemt regelge­ving rond e-steps onder de loep

  Een interfederale werkgroep met alle ministers van Mobiliteit gaat de regelgeving rond e-steps onder de loep nemen. De werkgroep gaat onder meer bekijken of er een leeftijdsgrens moet komen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Marius Meremans. Zelf wil de Open Vld-minister liever niet spreken van "verplichten en verbieden", maar mikt ze meer op "sensibiliseren en responsabiliseren".
 2. VS eisen uitlevering van Assange, advocaat WikiLeaks-oprichter hamert opnieuw op slechte gezondheid

  VS eisen uitleve­ring van Assange, advocaat Wiki­Leaks-oprichter hamert opnieuw op slechte gezondheid

  De verdediging van de in Londen gevangen zittende Julian Assange heeft donderdag herhaald dat de mentale gezondheidstoestand van de WikiLeaks-oprichter niet toestaat dat hij aan de Verenigde Staten wordt uitgeleverd. Begin dit jaar wees een Engelse rechter het uitleveringsverzoek van de VS af, omdat de omstandigheden in Amerikaanse gevangenissen volgens psychiaters van Assange zouden kunnen leiden tot zelfmoordpogingen. Gisteren eisten de VS echter opnieuw de uitlevering. De beslissing van het Britse gerecht was “gebaseerd op onjuiste veronderstellingen”, klonk het.
 1. Frankrijk verplicht vaccinaties voor zorgpersoneel en eist vanaf augustus coronacertificaat bij horeca, winkelcentra en bij reizen

  Frankrijk verplicht vaccina­ties voor zorgperso­neel en eist vanaf augustus coronacer­ti­fi­caat bij horeca, winkelcen­tra en bij reizen

  De Franse regering introduceert strengere regels rondom de coronavaccinaties. Zo zal het Covid-19-vaccin verplicht worden voor alle zorgmedewerkers en moeten inwoners (of toeristen) vanaf augustus een vaccinatiebewijs (of negatieve coronatest) kunnen voorleggen voordat ze een café of restaurant bezoeken. Dat kondigde president Macron aan tijdens een toespraak. Ook Griekenland zal zorgmedewerkers verplichten om zich te laten vaccineren.