Ga naar de mobiele website
^ Top

Frankrijk: "Binnenkort bewijzen we dat regime Assad gifgas heeft gebruikt"

Bij de luchtaanval in de Syrische provincie Idlib is op 4 april het chemische wapen sarin of een vergelijkbaar gif gebruikt. Onder meer een hospitaal werd vernield.
Bij de luchtaanval in de Syrische provincie Idlib is op 4 april het chemische wapen sarin of een vergelijkbaar gif gebruikt. Onder meer een hospitaal werd vernield.
De Franse inlichtingendiensten komen binnen enkele dagen met bewijs dat het regime van de Syrische president Bashar Assad chemische wapens heeft gebruikt bij een luchtaanval op Idlib. Dat heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault gezegd.

De aanval had plaats op 4 april. "Er is een onderzoek gaande door de Franse inlichtingendiensten. Het is een kwestie van dagen dat we met bewijzen komen dat het regime van Assad achter deze aanvallen zat", zei Ayrault tegen tv-zender LCP. "We hebben zaken die ons in staat stellen te bewijzen dat het regime bewust chemische wapens heeft gebruikt."

Eerder vandaag maakte de OPCW, de organisatie voor het verbod op chemische wapens, ook al bekend dat er chemische wapens zijn gebruikt. Volgens de OPCW gaat het om sarin of een vergelijkbaar gas. Bij de aanval vonden zeker negentig mensen de dood. Damascus ontkent nog altijd verantwoordelijk te zijn.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Gunther Van Opstal

    Wat maakt het uit als ze het bewijzen zegt Rusland en Assad dat het vals is , zo blijven die dat weerleggen steek er toch geen tijd en geld in. Iedereen weet dat assad het gedaan heeft maar kan er toch niks tegen doen .

  • sylvain vlerick

    Ja en dan ? Zolang Rusland assad steunt wat ga je er mee doen ? Zwak Europa !

  • hannes dhaese

    Na iraq en libie kan je vd westerse landen geen woord meer geloven

Meld een bug