Fotografe Miss België is een non en wil toetreden tot 'Orde der Maagden: "Bikinifoto's maak ik niet"

Terwijl de Miss België-kandidates hun vrouwelijkheid volop uitspelen, bedekt Selina De Maeyer de hare.
Jan Aelberts Terwijl de Miss België-kandidates hun vrouwelijkheid volop uitspelen, bedekt Selina De Maeyer de hare.
Ze is diepgelovig, noemt zichzelf "Jezus' bruid" en wil haar leven leiden als "Godgewijde maagd". Tegelijk is Selina De Maeyer (30) uit Antwerpen officiële fotografe voor Miss België en volgt ze de kandidates in Egypte. "Bikinishoots doe ik niet. Dat staat mijn geloof niet toe. Ik ga liever op zoek naar het meisje áchter de make-up."

Selina De Maeyer lacht en toont ons haar ring. Een zilveren exemplaar dat haar verloving met Jezus symboliseert. Haar levensdoel? "Toetreden tot de Orde der Maagden, zodra de bisschop mij klaar acht." Je zou je afvragen wat deze devote vrouw in het broeierige Sharm-el-Sheikh te zoeken heeft, omgeven door dertig Miss België-kandidates die zich laven aan de zon en zich uitsloven in bikini. Maar Selina is ook een talentvolle fotografe. Organisatrice Darline Devos ontdekte haar bij toeval op een expositie. Na talloze mails stemde ze toe.

Selina aan het werk. "Ik ga op zoek naar de vrouw achter de make-up."
Jan Aelberts Selina aan het werk. "Ik ga op zoek naar de vrouw achter de make-up."

Sensuele opdracht

Of haar geloof geen belemmering is tijdens deze toch wel sensuele opdracht? "Het voelt niet prettig om meisjes te fotograferen in bikini of lingerie, dus dat doe ik niet. Soms vraag ik hen zelfs om hun lipstick af te vegen. Ik wil door mijn lens in hun ziel kijken. De échte vrouw tonen. Dat voelen ze ook aan. Kandidates die door iedereen als 'bitch' worden gezien, blijken soms de onzekersten van de groep te zijn. Je kan je niet inbeelden hoeveel verhalen ik hier te horen krijg. Die draag ik bij me, koester ik. Soms neem ik hen ook op in mijn gebeden." Want bidden, dat doet Selina véél. "Zelfs voor dit gesprek heb ik me even afgezonderd om de Heer te vragen de juiste woorden te vinden."

Haar ring maakt duidelijk dat ze al beloofd is aan een ander: aan Jezus.
Jan Aelberts Haar ring maakt duidelijk dat ze al beloofd is aan een ander: aan Jezus.

Hoe komt een diepgelovige vrouw als Selina bij Miss België terecht? Hoe houdt ze zich staande in onze veelal seculiere maatschappij en hoe weerstaat ze aan de verleidingen van het moderne leven? Lees het hele gesprek met Selina in HLN+, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis!
40 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter Buyck

  Als 'bruid van Jezus' zou ze respect moeten hebben voor het werk van haar 'schoonvader'. De mens is naakt geschapen en dus moeten we er trots op zijn. Het is zoals vloeken in de kerk wat deze fotografe doet: de Goddelijke schepping beschamen. Als ze hier morele problemen mee heeft... waarom nam ze dan de opdracht aan? Het geld dat haar 'man' verketterde op de Tempelberg? De gratis reis?

 • Diane Bernaerts

  En inmiddels is gebleken dat de bisschop haar geweigerd heeft als "gewijde maagd". Liegen kan ze dus als de beste!

 • jill VAN WINCKEL

  dit is toch te zot voor woorden !!?? bisdom, godgewijde maagden, bruid van jezus .... de waanzin voorbij !

 • Dian Jans

  Miss Belgie gaat niet over schoonheid, alleen over geld, veel geld. Wie het meest heeft gesponsord wint, en dat zijn bedragen over tienduizend euri. En geloof miji ik weet het zeker !!

 • patrick morel

  Zo te horen liegt die dame, een beetje, een beetje veel.