Forensisch experts ronden werk rampplek MH17 af

AFP
Het werk voor de Nederlandse en Australische experts in Oost-Oekraïne zit er voor vandaag weer op. Ze waren voor de derde dag op rij op zoek naar stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen van slachtoffers van MH17, meldde het ministerie van Veiligheid en Justitie. Naar verwachting gaan circa 100 teamleden morgen verder.

De werkzaamheden vonden vandaag plaats ten noordoosten van het dorp Rozsypne. Vrijdag en zaterdag zochten de experts al bij een kippenboerderij in de plaats Grabovo. Of er vandaag weer lichaamsdelen en spullen zijn gevonden, is nog niet bekendgemaakt. Het hoofd van de repatriëringsmissie, Pieter-Jaap Aalbersberg, komt vanavond met een toelichting op de laatste gebeurtenissen.

De vrijdag en zaterdag gevonden menselijke resten en persoonlijke bezittingen zijn inmiddels met een koelwagen naar Charkov vervoerd. Ze worden in een loods opgeslagen en aan een eerste forensische check onderworpen voordat ze naar Nederland worden gevlogen.

Morgen vertrekt opnieuw een vliegtuig met lijkkisten van Oekraïne naar Eindhoven Airport. Het toestel uit Charkov komt rond 16 uur aan en wordt met dezelfde ceremonie ontvangen als de eerdere vier vluchten, zo meldt het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie.