Exclusief voor abonnees

Foie gras zonder mishandelde ganzen: het kan. “Als dit geen foie gras is, dan weet ik niet wat dan wel”

Chef-kok Jan de Wit van Le Restaurant in Amsterdam proeft de ‘foie royal’, foie gras waarvoor geen ganzen onder dwang zijn gevoerd.
Katja Poelwijk Chef-kok Jan de Wit van Le Restaurant in Amsterdam proeft de ‘foie royal’, foie gras waarvoor geen ganzen onder dwang zijn gevoerd.
Het ziet eruit als foie gras, smaakt naar foie gras en smelt net zo goed op de tong als foie gras. Twee chefs proeven de ‘foie royale’ van de Nederlandse handelaar in pluimveevlees Joeri Groot. 

Chef-kok Guillaume de Beer van restaurant Breda (in Amsterdam) neemt een van de leverkleurige stukjes vlees van het bord. Hij stopt het in zijn mond, laat het over zijn tong rollen en kauwt aandachtig. Vervolgens schudt hij even met zijn hoofd, alsof hij zichzelf ervan wil overtuigen dat het echt waar is wat hij proeft.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Van Geel

  Een delicatesse dat bij elk feest past. Hoe en van waar het op mijn bord komt is het minste van mijn zorgen.

 • Kris Verbeek

  Hoe en van welk materiaal wordt dit dan gemaakt?

 • François Nuyts

  Ik hoop dat dit klopt wat daar over gezegd en geschreven wordt en dat diegene die dit uitgevonden heeft daar veel succes mee boekt alleszins . Verder begrijp ik totaal niet dat foie gras nog niet totaal verboden is want wat er met die eenden gebeurd is écht dierenmishandeling . Erfgoed of niet , verbieden die handel .

 • Fred Bompans

  Wie eet er nu een zieke en opgezwollen lever van een gans ?

 • Mario Adams

  Onlangs eens foie gras geproefd op een receptie... Afschuwelijk. Heb het moeten uitspugen in serviette. Hoe mensen die vette bucht naar binnen krijgen dat begrijp ik niet. En dan zijn er die dat als 'delicatesse' beschouwen....