Chef-kok Jan de Wit van Le Restaurant in Amsterdam proeft de ‘foie royal’, foie gras waarvoor geen ganzen onder dwang zijn gevoerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Jan de Wit van Le Restaurant in Amsterdam proeft de ‘foie royal’, foie gras waarvoor geen ganzen onder dwang zijn gevoerd. © Katja Poelwijk

Foie gras zonder mishandelde ganzen: het kan. “Als dit geen foie gras is, dan weet ik niet wat dan wel”

de VolkskrantHet ziet eruit als foie gras, smaakt naar foie gras en smelt net zo goed op de tong als foie gras. Twee chefs proeven de ‘foie royale’ van de Nederlandse handelaar in pluimveevlees Joeri Groot. 

7 reacties

 • Karel Van Geel

  4 jaar geleden
  Een delicatesse dat bij elk feest past. Hoe en van waar het op mijn bord komt is het minste van mijn zorgen.
 • kris verbeek

  4 jaar geleden
  Hoe en van welk materiaal wordt dit dan gemaakt?
 • François Nuyts

  4 jaar geleden
  Ik hoop dat dit klopt wat daar over gezegd en geschreven wordt en dat diegene die dit uitgevonden heeft daar veel succes mee boekt alleszins . Verder begrijp ik totaal niet dat foie gras nog niet totaal verboden is want wat er met die eenden gebeurd is écht dierenmishandeling . Erfgoed of niet , verbieden die handel .
 • Fred De Vlaminck

  4 jaar geleden
  Wie eet er nu een zieke en opgezwollen lever van een gans ?
 • Mario Adams

  4 jaar geleden
  Onlangs eens foie gras geproefd op een receptie... Afschuwelijk. Heb het moeten uitspugen in serviette. Hoe mensen die vette bucht naar binnen krijgen dat begrijp ik niet. En dan zijn er die dat als 'delicatesse' beschouwen....
 1. Streamz-CEO Bart De Groote laat voor het eerst in zijn kaarten kijken: "Op dit moment steken we er meer kapitaal in dan er inkomsten zijn”
  PREMIUM
  TV

  Streamz-CEO Bart De Groote laat voor het eerst in zijn kaarten kijken: "Op dit moment steken we er meer kapitaal in dan er inkomsten zijn”

  Streamz gaat dit jaar minstens 28 titels van eigen bodem lanceren. Met die forse investering wil het streamingplatform uitgroeien tot de tweede speler in België. Wat houdt dat in voor de abonnementsprijs? Verdwijnen er daardoor internationale titels, van HBO bijvoorbeeld? En ga je een account nog kunnen delen? Streamz-CEO Bart De Groote laat voor het eerst in zijn kaarten kijken. “Het zou onverstandig zijn om onze concurrenten info te geven die ze tegen ons kunnen gebruiken.”
 2. WEERBERICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  WEERBE­RICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  De onstabiliteit in onze atmosfeer was van korte duur. Al vertaalt dat zich niet in een stralende zon. Want er zit veel vocht gevangen in de onderste luchtlagen, wat leidt tot heel wat lage wolken. Daarnaast voert een noordelijke stroming polaire lucht aan naar ons land. Hierdoor daalt de temperatuur opnieuw naar enkele graden boven het vriespunt. Ten zuiden van Samber en Maas is het opletten voor gladheid (CODE GEEL tot 12u).
 1. Jelle Vossen vreesde het ergste nadat vleesetende bacterie hem trof: "Mijn vrouw en jongste dochter waren erbij toen ik geen adem meer kreeg en stonden met open mond te kijken”
  PREMIUM
  Belgisch voetbal
  10

  Jelle Vossen vreesde het ergste nadat vleeseten­de bacterie hem trof: "Mijn vrouw en jongste dochter waren erbij toen ik geen adem meer kreeg en stonden met open mond te kijken”

  “Ik hoestte bloedklonters op, kreeg geen adem meer.” Jelle Vossen (33) doet openhartig zijn verhaal nadat hij getroffen werd door een vleesetende bacterie. “Had ik langer gewacht om naar de spoed te gaan...” Daarom heeft de spits van Zulte Waregem ook een belangrijke boodschap.