Chef-kok Jan de Wit van Le Restaurant in Amsterdam proeft de ‘foie royal’, foie gras waarvoor geen ganzen onder dwang zijn gevoerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Jan de Wit van Le Restaurant in Amsterdam proeft de ‘foie royal’, foie gras waarvoor geen ganzen onder dwang zijn gevoerd. © Katja Poelwijk

Foie gras zonder mishandelde ganzen: het kan. “Als dit geen foie gras is, dan weet ik niet wat dan wel”

de VolkskrantHet ziet eruit als foie gras, smaakt naar foie gras en smelt net zo goed op de tong als foie gras. Twee chefs proeven de ‘foie royale’ van de Nederlandse handelaar in pluimveevlees Joeri Groot. 

7 reacties

 • Karel Van Geel

  3 jaar geleden
  Een delicatesse dat bij elk feest past. Hoe en van waar het op mijn bord komt is het minste van mijn zorgen.
 • Kris Verbeek

  3 jaar geleden
  Hoe en van welk materiaal wordt dit dan gemaakt?
 • François Nuyts

  3 jaar geleden
  Ik hoop dat dit klopt wat daar over gezegd en geschreven wordt en dat diegene die dit uitgevonden heeft daar veel succes mee boekt alleszins . Verder begrijp ik totaal niet dat foie gras nog niet totaal verboden is want wat er met die eenden gebeurd is écht dierenmishandeling . Erfgoed of niet , verbieden die handel .
 • Fred De Vlaminck

  3 jaar geleden
  Wie eet er nu een zieke en opgezwollen lever van een gans ?
 • Mario Adams

  3 jaar geleden
  Onlangs eens foie gras geproefd op een receptie... Afschuwelijk. Heb het moeten uitspugen in serviette. Hoe mensen die vette bucht naar binnen krijgen dat begrijp ik niet. En dan zijn er die dat als 'delicatesse' beschouwen....