Fluks Kortrijk laat geen spaander heel van Westerlo, Bob Peeters moet stilaan beginnen vrezen (4-1)

KV Kortrijk is dezer dagen een van dé ploegen in vorm in onze competitie. De West-Vlamingen namen vanavond in eigen stadion wel zeer overtuigend de maat van Westerlo: 4-1. Na twee vroege goals van goaltjesdief in wording Saadi zette Kagé nog voor rust de derde treffer op het scorebord. In een overbodige tweede helft ramde diezelfde Kagé zijn tweede van de avond tegen de touwen. In de slotfase redde Schuermans dan uit het niets nog de Westelse eer. Bob Peeters experimenteerde vanavond met drie centrale verdedigers, maar dat zorgde duidelijk niet voor de verhoopte defensieve stabiliteit. De Westelse achterhoede was opnieuw kaas met gaten.

De match kon onmogelijk beter beginnen voor de thuisploeg. Nog in de openingsminuut was het al 1-0. Saadi stond meteen op de juiste plaats, Van Langendonck mocht zich meteen omdraaien. Na een kwartier was het dan ook al 2-0. Saadi, alweer hij, kopte een voorzet ogenschijnlijk simpel tegen de touwen. Ondanks de dubbele klap liet Westerlo het hoofd niet hangen en voetbalde volop mee, de verdiende aansluitingstreffer bleef echter uit. Meer nog, op slag van rust zorgde Kagé in de herneming zelfs voor de 3-0.  In de tweede helft stond er eigenlijk nog slechts een ploeg op het veld. Kagé zorgde al snel voor de 4-0. Daarna combineerde de Kerels er duchtig op los, de Westelse verdediging - het grote pijnpunt bij de Kempenaars - legde hen dan ook bitter weinig in de weg. De 5-0 bleef echter uit. Meer nog, Schuermans zorgde diep in de tweede helft zelfs nog voor nog voor 4-1. Door deze zege springt Kortrijk voorlopig naar de gedeelde tweede plek. 1 op 18 is dan weer het schamele verdict na zes speeldagen voor Bob Peeters en de zijnen.

Lees het verslag van onze man in het stadion in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Sms HLN naar 6630 (kost €1) en proef 3 weken.

Idriss Saadi zette KV Kortrijk al in de openingsminuut op voorsprong.
BELGA Idriss Saadi zette KV Kortrijk al in de openingsminuut op voorsprong.
Officieel is Bart Van Lancker sinds deze week coach van KV Kortrijk. In de realiteit gaf Karim Belhocine nog steeds de aanwijzingen langs de lijn.
BELGA Officieel is Bart Van Lancker sinds deze week coach van KV Kortrijk. In de realiteit gaf Karim Belhocine nog steeds de aanwijzingen langs de lijn.
Anderlechthuurling Michaël Heylen kreeg meteen een basisstek.
BELGA Anderlechthuurling Michaël Heylen kreeg meteen een basisstek.
Moet Bob Peeters na een 1 op 18 vrezen voor zijn job?
BELGA Moet Bob Peeters na een 1 op 18 vrezen voor zijn job?
BELGA
BELGA