Florida getroffen door zware overstromingen

EPA
Overstromingen als gevolg van zware regenval hebben in het noordwesten van de Amerikaanse staat Florida zware schade aangericht. Bruggen en wegen zijn weggespoeld en veel huizen zijn ondergelopen. De snelweg die het oosten en het westen van de staat verbindt, is tussen Fort Walton Beach en Panama City op diverse plaatsen afgesloten, meldt nieuwszender CNN.

De overstromingen hebben een 67-jarige vrouw het leven gekost. Zij reed dinsdagavond (plaatselijke tijd) een sloot in en verdronk.

Inwoners van de Amerikaanse Golfkust zijn wel wat extreem weer gewend, maar volgens inwoners is deze situatie uniek. "We hebben wel vaker overstromingen gezien, maar nooit overstromingen die de achterkant van een huis wegslaan'', aldus een inwoner van Florida. "Er zijn geen woorden voor wat we hier zien.''

In het noordwesten van de Sunshine State zijn ongeveer 300 mensen uit en van hun overstroomde huizen gered. Volgens gouverneur Rick Scott "zijn mensen alles kwijt. En ze hebben geen overstromingsverzekering afgesloten, omdat ze dachten niet in een overstromingsgebied te wonen.'' Hij heeft in 26 districten de noodtoestand uitgeroepen.

Ook in de aangrenzende staat Alabama is sprake van wateroverlast. Het water steeg daar op sommige plaatsen zo snel dat mensen het dak van hun huis op vluchtten.

Andere delen van de Verenigde Staten werden deze week door tornado's getroffen. Daardoor kwamen zeker 34 mensen om.

GETTY