Flitsend Liverpool heeft geen Belgen nodig om Watford te vernederen én alleen op kop te komen

REUTERS
Na het puntenverlies van Manchester City en Arsenal eerder dit weekend wist Liverpool wat het vanmiddag moest doen om alleen op kop te komen in Engeland: winnen. Watford moest het kind van de rekening worden en dat gebeurde ook. 'The Reds' van Jurgen Klopp speelden vooral voor het uur ronduit indrukwekkend en ze tikten de bezoekers bij momenten helemaal tureluurs. Anfield zag het graag gebeuren en kirde bij momenten van de pret.

Rode Duivel Christian Kabasele begon op de bank bij de bezoekers en ook voor de Belgen van Liverpool had Klopp opnieuw een plaatstje op de bank gereserveerd. Maar dat deerde de thuisploeg duidelijk opnieuw niet. Liverpool speelde een fantastische eerste helft, maar omdat Watford-doelman Heurelho Gomes nog eens één van zijn begenadigde dagen had, hielden 'The Hornets' nog relatief lang stand.

'The Kop' werd er stilaan moedeloos van, maar net voor het halfuur vond Mané dan toch een gaatje in het pantser van de geelhemden. Milner en Coutinho namen een hoekschop kort en die laatste dropte de bal in de eerste zone. Daar dook de Senegalees vliegensvlug op: 1-0, zijn vijfde van het seizoen.

Drie minuten later nam Coutinho dan de rol van afwerker op zich. Met een pegel door de benen van Kaboul bracht hij de thuisaanhang in extase en tot overmaat van ramp voor de bezoekers moest Gomes nog geblesseerd naar de kant. Pantilimon verving hem en op slag van rust kreeg de Roemeense reus er ook ééntje om de oren. Can was de afwerker van dienst.

REUTERS

Na de pauze gunde Liverpool de fans even een adempauze, maar na tien minuten mochten ze toch opnieuw opveren, want ook de derde concurrent van Origi deed het net trillen. Henderson vond Lallana in de zestien en die schotelde Firmino de 4-0 voor. Voor de Braziliaanse stilist zijn vijfde goal in zeven competitiewedstrijden.

Watford was een gewond dier, maar Firmino toonde geen genade. Vijf minuten na zijn goal liet hij Mané immers de 5-0 binnentikken. De forfaitcijfers stonden al na een uur op het bord.

Twintig minuten voor tijd gooide Klopp Sturridge nog in de strijd, Origi bleef op de bank. Een kwartier van tijd kon Janmaat de eer van de bezoekers toch nog redden en de Nederlandse verdediger leek zo de 5-1-eindstand vast te leggen. Maar vlak voor affluiten diepte de ingevallen Wijnaldum de score toch nog uit: 6-1.

Liverpool is de fiere leider in de Premier League en legt bij momenten oogstrelend voetbal op de mat. Dat zullen ze in Manchester en Londen ook wel gezien hebben.

REUTERS
Photo News
REUTERS
AFP


Video