Feyenoord-fans geven speler die moeder verloor emotioneel steunbetoon

Pro Shots
Tonny Vilhena heeft vanmiddag een emotioneel steunbetoon gekregen van tienduizenden Feyenoord-fans, die brandende sterretjes de lucht in staken. De middenvelder verloor enkele weken geleden zijn moeder en startte tegen PEC Zwolle (3-0) voor het eerst in de basis sinds het verlies.

Vilhena nam even de tijd om de dood van zijn moeder te verwerken. "Het was emotioneel en ik was wel even van slag toen ik het nieuws hoorde", vertelde de speler van Feyenoord na afloop van het duel tegen PEC. "Maar ik ben een liefhebber van het spel. Als het aan mij lag, was ik een paar dagen later al begonnen met voetballen."

Vilhena (21), kind aan huis bij Feyenoord, was blij met de steun binnen de club. "Ik heb veel steun gehad van de spelers, de staf, de directie en ook de fans. Dat heeft me wel goed gedaan. De sterretjes waren heel mooi."

ANP Pro Shots

Kuijt krijgt kippenvel

Net als zijn ploeggenoten was aanvoerder Dirk Kuijt diep onder de indruk van het eerbetoon dat het legioen van Feyenoord gaf aan Vilhena. "We kregen er allemaal kippenvel van", zei de aanvoerder. "Mooi dat zoiets kan."