Felice Mazzu: bijzonder tevreden, maar we zijn er nog niet

Felice Mazzu
BELGA Felice Mazzu
"Ik ben natuurlijk bijzonder tevreden, maar we zijn er nog niet. De kwalificatie is nog niet binnen", reageerde trainer Felice Mazzu na de 5-1 zege van Charleroi tegen Beitar Jeruzalem in de tweede voorronde van de Europa League.

"Niemand had van dit resultaat kunnen dromen en gezien het aantal kansen dat we creëerden, had de score nog hoger kunnen oplopen. En toch ben ik ook niet honderd procent tevreden. Die tegengoal had vermeden kunnen worden. We zullen die fase analyseren. Hun rode kaarten waren zeker terecht. We mogen blij zijn dat we zonder geblesseerden uit deze wedstrijd komen."

"Het zou een grote vergissing zijn om te denken dat de buit nu al binnen is. Volgende week in Israël zullen de omstandigheden helemaal anders zijn. We spelen dan in een vijandig stadion voor 35.000 thuissupporters. Weinig van onze spelers hebben daar ervaring mee. We zullen ze er vooral mentaal op moeten voorbereiden."

"Dit was voor ons een onvergetelijk moment", verklaarde verdediger Sébastien Dewaest. "Vijf doelpunten in een heenwedstrijd is uitzonderlijk. Buiten dat ene tegendoelpunt hebben zij bovendien geen enkele kans gekregen. We hebben secuur verdedigd."

"Toch blijft het ginder opletten. wat hen hier overkomen is, kan ons daar overkomen. Wel ga ik vrijdag al de loting voor de derde ronde in de gaten houden. Dortmund zou een mooie tegenstander zijn."

"Dit is de perfecte start. We hadden ons geen beter resultaat kunnen wensen", aldus spits David Pollet. "We zullen ons deze zege nog lang herinneren. Ik ben blij dat ik zelf twee belangrijke goals scoorde, maar het is het collectief dat telt. We hebben het allemaal goed gedaan."

BELGA