Federale politie waarschuwt voor nieuwe manier van oplichting via WhatsApp

De federale politie waarschuwt voor een nieuwe manier van oplichting via WhatsApp. Een crimineel geeft zich uit voor iemand anders en stuurt een bericht naar de ouders van die persoon. De dader vraagt om geld voor te schieten om onbetaalde rekeningen te betalen.

In Nederland komt deze vorm van oplichting al langer voor. Volgens onze federale politie gebeurt het ook hier meer en meer. Ben je zelf slachtoffer? Bel het valse nummer dan niet op, maar dien meteen een klacht in bij de lokale politie.

De criminelen vragen via WhatsApp om geld.
VTM NIEUWS De criminelen vragen via WhatsApp om geld.24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Loyens

  Laatst ook via een verkoop 2 de hands vragen voor een acount te maken via fedex daarna bellen ze je op om zogezegd uw gegeven te contoleren en als je dan dom bent geef je een code via uw kaartlezer en uw rekening is leeg

 • Luc Scheepers

  Daar kun je toch niet intrappen. Spijtig genoeg zullen er wel zo zijn en dan staan ze weer met een droevige foto in de krant.

 • Kristel Baeten

  Als die schoonouders zo snel geld overmaken, hebben ze geld genoeg zeker. En hoeveel hebben ze dan betaald? En nu moeten wij allemaal koekjes kopen? Hoe weet ik waar het geld van die koekjes blijft. Ik ga ook met een zielig gezicht iets uit mijn teen zuigen en proberen geld te verdienen.

 • Emile Van Riel

  Ik denk dat criminelen hun slachtoffers goed weten uit te pikken en vergeet niet mensen er zijn nu eenmaal mensen die geestelijk minder bedeeld zijn.

 • johanneke li

  Ja, ik ga ook zomaar geld storten volgend op het eerste/beste berichtje zonder de persoon zelf op te bellen en me ervan te vergewissen wie het is en waarom ie het geld plots nodig heeft! Echt niet dus en al zeker niet voor zulke bedragen! Onbegrijpelijk dat je zo naief kunt zijn!