Brian Laundrie naast Gabby Petito, de vrouw met wie hij verloofd was.
Volledig scherm
Brian Laundrie naast Gabby Petito, de vrouw met wie hij verloofd was. © EPA

FBI bevestigt: gevonden beenderresten zijn van Brian Laundrie, de verdwenen verloofde van Gabby Petito

UPDATEDe menselijke resten die woensdag aangetroffen zijn in Florida zijn van de verloofde van Gabby Petito (22). Dat bevestigde de FBI, de Amerikaanse federale politie, donderdag. De FBI zegt dat het lichaam van Brian Laundrie (23) geïdentificeerd werd aan de hand van zijn gebit. Speurders hadden eerder enkele van zijn spullen teruggevonden naast een wandelpad dat hij vaak gebruikte in de buurt van zijn ouderlijke woning in Florida. De jongeman wordt beschouwd als een verdachte voor de moord op Petito.

 1. Rusland waarschuwt voor "nachtmerrie" van militaire confrontatie

  Rusland waarschuwt voor "nachtmer­rie" van militaire confronta­tie

  Rusland hoopt dat de Russische president Vladimir Poetin en de Amerikaanse president Joe Biden de komende dagen met elkaar in contact kunnen treden. De spanningen tussen Moskou en de westerse landen zijn de laatste tijd weer sterk opgelopen over de situatie in Oekraïne. De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, waarschuwt dat "het nachtmerriescenario van de militaire confrontatie" terugkeert in Europa. Moskou wordt ervan beschuldigd troepen te verzamelen aan de grens met Oekraïne. Dat land vreest een invasie.
 2. Wat zal het Overlegcomité morgen doen met de drastische voorstellen van de GEMS? Premier De Croo wil “geen heilige huisjes meer”
  Play
  265

  Wat zal het Overlegco­mité morgen doen met de drastische voorstel­len van de GEMS? Premier De Croo wil “geen heilige huisjes meer”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept het Overlegcomité opnieuw vervroegd samen om te overleggen over de coronasituatie. Dat bevestigt het kabinet van de eerste minister. De vergadering gaat morgen door in het Egmontpaleis en start om 9 uur. Expertengroep GEMS legt alvast drastische maatregelen op tafel, zo blijkt uit een voorlopig advies dat is gelekt. Ze stellen onder meer een “afkoelingsperiode” in het onderwijs voor - inclusief de sluiting van het lager onderwijs voor 10 dagen. Verder zou bijvoorbeeld de horeca volgens de experten beter al om 20 uur sluiten. Het is lang niet duidelijk of de verregaande voorstellen ook zullen worden gevolgd.