Fans vragen Alec Baldwin in te springen nadat Trump afzegt voor jaarlijks diner met Witte Huis-journalisten

ap
Fans van Donald Trump-imitator Alec Baldwin hebben de perfecte oplossing bedacht nadat de Amerikaanse president afzegde voor het jaarlijkse diner met de Witte Huis-correspondenten. Dat vindt plaats op 29 april. Ze willen dat Baldwin zijn plek inneemt.

Trump zou de eerste president zijn sinds Ronald Reagan in 1981 die er niet bij is op het jaarlijkse persevenement. Reagan was toen aan het revalideren van een mislukte moordaanslag, amper een maand eerder. Maar zelfs hij belde nog even om iedereen gedag te zeggen.

The Lion King
Het diner is ook bekend omdat presidenten zich er vaak van hun grappige kant laten zien. Het wordt gepresenteerd door een komiek en de sneren vliegen vaak in het rond. Zo liet Barack Obama in 2011 zijn 'geboortevideo' zien, nadat nota bene Donald Trump hem ervan beschuldigd had geen echte Amerikaan te zijn. Het bleek een fragment uit de Disneyfilm 'The Lion King'.

Dergelijke grappigheden moeten we dus niet van Trump verwachten, want hij komt niet. "Ik zal het diner van de correspondenten van het Witte Huis dit jaar niet bijwonen. Wens iedereen het beste en maak er een goede avond van!", schreef hij op Twitter. De gespannen relatie met de media die Trump heeft, zal daar vast niet vreemd aan zijn. (lees hieronder verder)

Maar er is hoop. De Trump-imitatie van acteur Alec Baldwin is al maanden een hit tijdens de uitzendingen van 'Saturday Night Live' en het duurde dan ook niet lang of de eerste oproepen verschenen op sociale media om de acteur naar het diner te krijgen. "Trek je kostuum maar aan", tweette Zach Braff meteen. Componiste Diane Warren liet zich ook niet onbetuigd: zij sméékte Baldwin echt om Trumps plaats in te nemen. Baldwin zelf heeft nog niet gereageerd.