Familie van terreur-broers Abdeslam: "We zijn verbaasd"

Aan het huis van de familie Abdeslam.
Benoit De Freine Aan het huis van de familie Abdeslam.
Drie broers Abdeslam uit de Brusselse gemeente Molenbeek hebben een cruciale rol in de gruwel gepleegd. Eén van hen pleegde een zelfmoordaanslag, een tweede werd ingerekend, de derde is nog voortvluchtig.

De familie reageerde gisteravond. "Van Salah verbaast ons dat écht. Ibrahim daarentegen zagen we wél radicaliseren. Althans een beetje. Maar niet in die mate dat hij dergelijke wreedheden zou plegen als dit. Het was niét zijn plan, dat is zeker. Het feit alleen al dat hij zijn bomgordel tot ontploffing bracht zonder een ander te doden, zegt genoeg."

Al haalt een ander familielid de schouders op. "Misschien zijn de explosieven wel per ongeluk te vroeg afgegaan. Of van de stress." De familie benadrukte dat niemand van hen echt iets had zien aankomen of had gemerkt aan de broers. "We zagen hen twee dagen voor de aanslag nog. Niets wees erop dat ze dergelijke wrede plannen hadden."

Het verhoor van Mohamed Abdeslam -die voor de gemeente Molenbeek werkt- was gisteravond nog bezig. Net als de internationale klopjacht op zijn broer Salah.    

Lees alle details over de klopjacht op de Belgische daders in Het Laatste Nieuws. Klik hier en proef nu vijf weken gratis.

Kos