Ga naar de mobiele website
^ Top

Familie van overleden zanger niet opgezet met Trumps lof voor Luciano Pavarotti

Luciano Pavarotti in 2003. De zanger overleed vier jaar later.
AP Luciano Pavarotti in 2003. De zanger overleed vier jaar later.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens zijn bezoek aan Italië de loftrompet afgestoken over Luciano Pavarotti. Op een persconferentie met de Italiaanse premier Paolo Gentiloni noemde hij de operazanger "een goede vriend". Veel Italianen vragen zich af of Trump weet dat Pavarotti al tien jaar overleden is, maar blijkbaar is Trump ook vergeten dat de weduwe en de dochters van de wereldster hem met aandrang gevraagd hadden om tijdens de presidentiële kiescampagne te stoppen met het spelen van de door Pavarotti gezongen aria 'Nessun Dorma' uit Puccini's opera 'Turandot' .

Trump gebruikte tijdens de campagne vorig jaar steevast de aria, gezongen door Pavarotti. Vooral het einde, waar Pavarotti verschillende keren na elkaar "Vincero" herhaalt ("Ik zal winnen"), kon Trump wel bekoren.

Broederschap en solidariteit
Nicoletta Mantovani en de drie dochters van Pavarotti stuurden daarop een brief naar Trump met de dringende vraag om het fragment niet meer te gebruiken: "De waarden van broederschap en solidariteit die Luciano zo hoog in het vaandel droeg tijdens zijn artistieke carrière, zijn niet compatibel met de wereldvisie van de kandidaat Donald Trump", zo luidde het.

Bovendien gaf Pavarotti in 2002 een dusdanig slecht concert in een van de casino's van Trump in Atlantic City, dat die laatste eiste dat de operazanger zijn vergoeding zou terugbetalen.

Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Renzo De Hond

    Trump heeft veel vrienden als je hem mag geloven. Er bestaat een youtube compilatie waarin hij iedereen "a good friend of mine" noemt. Grappig. De man is te dom om te snappen dat hij zich non-stop belachelijk maakt.

Meld een bug