Guido De Pauw, de 63-jarige voetbalsupporter die zwaargewond aan het tankstation in Drongen werd achtergelaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Guido De Pauw, de 63-jarige voetbalsupporter die zwaargewond aan het tankstation in Drongen werd achtergelaten. © Wannes Nimmegeers

Familie van 63-jarige die vecht voor zijn leven door ‘foute voetbalsjaal’: “Ze lachten mijn vader zelfs uit toen hij al bewusteloos op de grond lag”

Had hij zijn voetbalsjaal maar niet teruggevraagd, zegt ze. “Want zijn kast hangt vol sjaaltjes van Manchester City.” Marina Beeckmans uit Meerbeke vreest voor het leven van haar man. Die werd na de wedstrijd van Club Brugge tegen Manchester City in coma geslagen. Hun zoon Jurgen De Pauw (40) - ondervoorzitter van de enige Belgische supportersclub van The Citizens - wordt verteerd door schuldgevoelens. “Door míjn hobby moet vader nu voor zijn leven vechten.”

105 reacties

 • chris tanghe

  1 maand geleden
  Heel veel sterkte en een spoedig herstel! Vanwege een Chelsea fan 👊
 • Eddy Vandewaetere

  1 maand geleden
  Zouden nooit meer binnen mogen in een voetbalstadion , wat club Brugge betreft kan er ook niet aan doen dat er zulke mensen rond lopen , voor de rest van hun leven betalen voor Guido, hoop dat het allemaal goed komt voor Guido
 • GILBERT DE ROECK

  1 maand geleden
  Hopelijk heel zijn leven zwaar betalen voor die hooligans!
 • Patrick Vandeputte

  2 maanden geleden
  Waarom moet een ploeg gestraft worden voor iets wat x kilometers verder gebeurt en waar zij geen controle hebben over dat achterlijk tuig, Kurt Steyaert? Dergelijk uitschot zijn geen supporters. En als ploeg kan je hun levenslang bannen uit je stadion.
 • Kurt Steyaert

  2 maanden geleden
  Clubs waarvan de supporters dit soort zaken uithaalt, minimum vijf jaar schorsen en de supporters zelf 10 jaar gevangenisstraf.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. ‘Coronabarometer’ lijkt er eindelijk te komen: “Zo kan iedereen zelf zien of het strenger of soepeler wordt”
  PREMIUM
  249

  ‘Coronaba­ro­me­ter’ lijkt er eindelijk te komen: “Zo kan iedereen zelf zien of het strenger of soepeler wordt”

  Drie keer een Overlegcomité in evenveel weken tijd met drie keer strengere maatregelen. Dit wekelijks gebakkelei kwam de regeringen in dit land al op veel kritiek te staan. Steeds meer experten én politici vragen daarom om eindelijk een coronabarometer in te voeren, waarbij vooraf bepaalde maatregelen gekoppeld worden aan duidelijke drempels, zoals besmettingen of ziekenhuisopnames. Het ziet er nu naar uit dat die barometer er inderdaad zal komen.