Familie uit Lebbeke wil klacht indienen tegen Tanja Dexters

Tanja Dexters heeft het filmpje inmiddels verwijderd.
rv Tanja Dexters heeft het filmpje inmiddels verwijderd.
Het wansmakelijke filmpje van Tanja Dexters, waarin ze met dochtertje en metekindje op het kerkhof van Lebbeke speelt, krijgt nog een staartje. Nabestaanden willen klacht indienen tegen de gewezen Miss België. Dat meldt TV Oost.

In het filmpje dat tot veel verontwaardiging leidde, gaat ze op zoek naar doden met bijzondere namen. Bij de namen Pannekoek en De Backer zegt ze: "Alleen de pannenkoek ligt er nog. Die van de bakker." Dexters roept ook nog eens de kinderen bij haar omdat ze "Ons Maria" gevonden heeft, bij een naamplaatje van een zekere Maria Ons.

Als klap op de vuurpijl trekt Dexters (39) aan een grafsteen met handvat. De steen raakt los en het graf gaat open. "Valentina, ik heb een plekje voor jou", eindigt daarop met "Shit, dat ging open." Daarna stopt het filmpje.

Dexters ging onder meer langs bij het graf van de in 2003 overleden Cyriel Pannekoek , de schoonbroer van Anja Buys. Hij overleed plots aan een hartaderbreuk op 59-jarige leeftijd. "Ik heb er maar één woord voor: wansmakelijk", zei Buys aan de Oost-Vlaamse tv-zender.  Ze hoopt dat Dexters spijt heeft en wil excuses.

Lebbeeks burgemeester François Saeys (Open Vld) begrijpt niet wat Dexters bezielde. "Hoe dom en totaal respectloos", verklaarde hij gisteren al. Volgens de burgemeester kan hetgeen Dexters deed, omschreven worden als grafschennis.