(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP

Facebooks ‘Hooggerechtshof’: “Filmpje Zwarte Piet terecht verwijderd”

Facebook heeft vorig jaar terecht een filmpje over Zwarte Piet verwijderd. De gebruiker die het filmpje had geplaatst ging hiertegen in beroep, maar een raad van beroep stelde de sociaalnetwerksite in het gelijk. Volgens deze Oversight Board is de zwarte schmink van Zwarte Piet een “schadelijk racistisch stereotype”.

18 reacties

 • Yvan Lissens

  1 jaar geleden
  Op mijn 58ste sta ik met verbazing te kijken hoe een hoop volwassen mensen een kinderfeest verbrodden voor een link die de kinderen zelfs niet snappen. Hang maar verder de politiek correcte uit...
 • Lucien Mertens

  1 jaar geleden
  Dat zogenaamde gerechtshof dwaalt, en nog geen klein beetje!
 • Sven Goris

  1 jaar geleden
  De mensheid is compleet ontspoort en de klepel is al zo ver doorgeslagen dat de klok al gebarsten is... zogezegd mensen die zich plots na decennia aan zwarte piet of dergelijke storen, de cancel cultuur die plots de geschiedenis moet herschrijven.. ik wil niemand nog iets over tolerantie en vrijheid tegen mij horen zeggen hoor je?! En ja we zouden massaal van FB moeten gaan maar buiten verontwaardiging gebeurt dat ook niet.. de doorgeslagen klepel die de klok breekt...
 • Jose Van Hauwaert

  1 jaar geleden
  Velen begrijpen blijkbaar niet dat Facebook een privé bedrijf is en iedereen die zich daar bij aansluit zich akkoord verklaard heeft met hun regels en manier van werken. Net als een Shop, Café of Restaurant kunnen die iedereen toelaten of weigeren naar eigen goeddunken. Niemand is verplicht zich bij de social media sites aan te sluiten, indien wel, dan moet men hun "rules of engagement" opvolgen en respecteren, simpel toch?
 • Fred De Vlaminck

  1 jaar geleden
  Als kind hadden we een enorm respect voor Zwarte Piet. En toen bestond het woord "racisme" niet eens. Ik vraag me ook af of dat zo maar kan, een hele gemeenschap vals beschuldigen van racisme. En dan nog vanuit Amerika waar de grootste racisten zitten, zoals enkele dagen geleden weeral bleek.