F1-renstal Manor kiest Will Stevens als eerste piloot

Het Britse Manor heeft met Will Stevens zijn eerste piloot gekozen voor het komende seizoen. De opvolger van Marussia, voluit het Manor F1 Team, hoopt om binnen twee weken in Melbourne als tiende team aan de start te staan van de GP van Australië.

De 23-jarige Stevens heeft tot dusver één GP op zijn actief staan. In november 2014 reed de Brit voor het inmiddels failliete Caterham de GP van Abu Dhabi. Voor Manor is Stevens overigens geen onbekende. In het verleden was hij immers een tijdlang reserverijder bij Marussia.

"Het is leuk om te zien dat de puzzelstukjes stilaan op hun plaats vallen. De inspanningen die gedaan werden om het voortbestaan van het team te garanderen, hebben duidelijk iets opgeleverd", aldus Stevens in een communiqué van de Britse renstal. "Het team is volop bezig met het aanpassen van de wagen van vorig jaar aan de vereisten voor het komende F1-seizoen. Begin maart staat al een crashtest op het programma."

Afgelopen vrijdag bevestigde Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene in Barcelona dat zijn renstal bereid is om Manor in 2015 van motoren te voorzien. Van een akkoord is evenwel nog geen sprake.