Experts namen lichaamstaal Donald en Melania Trump onder de loep. Ze hadden geen goed nieuws

photo_news
Donald Trump werd op de dag van zijn inauguratie nauwlettend in de gaten gehouden. Honderden camera's waren constant op hem en Melania gericht. En ook de Obama's werden geen moment uit het oog verloren. Volgens velen kwam het Trump-koppel koel over en die mening is nu ook enkele experts toegedaan. Hun lichaamstaal was volgens hen duidelijk: "Melania is een object voor haar man", klinkt het.

Lichaamstaalexpert Susan Constantine is van geen kleintje vervaard. Ze stond al topadvocaten en hoge Amerikaanse ambtenaren bij om hun lichaamstaal bij te schaven. Zij analyseerde alle beelden van het kersverse presidentskoppel op de inauguratiedag en kwam tot enkele opmerkelijke vaststellingen. "Melania is een object voor haar man", vertelt Constantine aan Mic. "Ik zie geen warmte of echte liefde in hun relatie."

Het begon al voor de eedaflegging, toen de Trumps op de koffie gingen bij de Obama's. Lichaamstaalexpert Patti Wood zag hoe Trump uit de wagen stapte en de trap opliep zonder eerst zijn vrouw uit de auto te begeleiden. "Hij stapte uit de wagen maar keek niet naar haar om", vertelt ze aan Daily Mail. Constantine kwam tot dezelfde vaststelling: "Als je niet wist dat ze getrouwd waren, zou je niet weten dat het een koppel was."

Bij de eedaflegging viel het de experts ook op hoe Trump zijn vrouw heel oppervlakkig begroette voor een van de belangrijkste momenten uit hun leven. Het contrast tussen de Trumps en de Obama's was groot, dat blijkt uit deze beelden.

Wood keek ook aandachtig naar elke beweging van het koppel tijdens hun dans op het inauguratiebal. Volgens haar was de dans een aanwijzing van een ongebalanceerde relatie. "De president trok zijn vrouw naar zich toe en maakte contact met het bekken", aldus Wood. "Melania daarentegen trok zich lichtjes weg van hem terwijl ze dansten. Dat wijst erop dat ze zich niet als zijn partner wilde vereenzelvigen."

In de loop van zijn campagne kwam Donald Trump regelmatig in opspraak voor zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Hij werd ook door verschillende vrouwen beschuldigd van aanranding. De dag na zijn inauguratie kwamen honderdduizenden vrouwen op straat om tegen de nieuwe president te protesteren.